Педофилът от Дулово снимал ученичките си в тоалетната

0
Учителят по музика Илиян блудствал с 6 момиченца
Учителят по музика Илиян блудствал с 6 момиченца

Педофилът от Дулово Илиян Василев заснемал посещението в тоалетната на момиченца, на които давал уроци по музика.

Той имал колекция от записи на 6 негови ученички, които пазел само за собствена употреба. Иначе разпространявал детско порно, свалено от интернет, в затворени чат групи и пишел на жертвите си колко ги обича, пише 24 часа.

Самите момиченца били опипвани, погалвани и целувани, но с това се ограничавали блудствените му действия. Изнасилване не е установено.

Постоянна мярка “задържане под стража” ще иска прокуратурата в Силистра за арестувания в понеделник в Дулово бивш учител по музика Илиян Василев. Обвиненията срещу него са две - съхраняване и разпространение на детска порнография.

Става дума за 6 деца, родителите и гражданите на Дулово трябва да бъдат спокойни, че няма опасност за други, заяви окръжният прокурор Теодор Желев.

С жертвите на педофила в рамките на досъдебното производство са работили училищните психолози и инспектори от детска педагогическа стая.

Илиян Василев е бил учител по музика в СОУ “Васил Левски” в Дулово, но е освободен от работа по взаимно съгласие миналата година през май.

Директорът на училището Йорданка Копринджийска е била информирана от учителка, че деца от IV клас са притеснени от поведението на своя преподавател по време на даваните от него частни уроци. Сигнализирани са били полицията и отделът за закрила на детето.

Една година е продължило разследването, докато се пристъпи към задържането на Василев. По думите на окръжния прокурор Желев това е краят, а не началото, тъй като са събрани всички необходими материали и доказателства за даване ход на делото.

Прокурорът Желев нарочно не привлякъл учителя като обвиняем по-рано, защото така той щял да присъства на разпитите на децата и да ги травмира допълнително.

“Разследването е практически завършено, след мярката за неотклонение веднага ще го внесем в съда”, каза окръжният прокурор Желев.

Наказанието за такова престъпление е затвор от 5 до 20 г. По-малко години лишаване от свобода го очакват за съхранението и разпространението на порнографски материали, както и парична глоба.

От месец музикантът е работил в студио “Наим” в Дулово като озвучител на празнични ритуали. Със собственика Невен Давидов се познават отдавна – и двамата са музиканти. Били и приятели, затова Давидов е шокиран от ситуацията.

Твърди, че не може нищо лошо да каже за Василев.

Василев е работил освен в СОУ “Васил Левски” и в ОУ “Христо Смирненски” в Дулово.

През есента на миналата година е бил назначен в училището в с. Секулово, но е бил освободен своевременно след намеса на разследващите органи.

Според Йорданка Копринджийска Василев си е вършил работата, за която е бил назначен. Участвал е във всички мероприятия, подготвял е учениците за концерти и фестивали.

Затова и тя преценила, че получавайки сигнала, трябва бързо да информира съответните органи, за да си свършат те работата.

Повечето деца в регионаживеят в полусемейства, твърдят педагозите в Дулово. Родителите работят в чужбина и това малко или много дава негативно отражение върху възпитанието им.

На мнение са, че погледът на родителя трябва да бъде фокусиран върху детето и че не е достатъчно само да бъде нахранено и облечено. Необходими са разговори. Родителят е факторът, училището само помага, коментират психолози.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари