Патриотът Динко: Хич не ми пука

0

"Хич не ми пука", лаконично отговори Динко Вълев на въпрос на Агенция БУЛФОТО дали има притеснения относно това, че Български хелзинкски комитет (БХК) е сезирал Прокуратурата за отношението му към мигрантите. 

Историята на Динко от Ямбол, както го познават вече хората, обиколи първо социалните мрежи, а после телевизиите и медиите. Три от обичайните разходки на Вълев с АТВ се превърнаха в акции за залавяне на нелегални емигранти, преминаващи през България за страни от Европейския съюз. В трите случая Динко Вълев е заловил без оръжие над 25 бежанци.

Според мнозина Динко е герой. Хелзинкският комитет обаче не смята действията на ямболията за героичен пример, а напротив. Според неправителствената организация Динко от Ямбол е престъпник.

Основания за сигнала до прокуратурата са признанията му за извършени от него редица престъпления във връзка с тези граждански арести. В репортажите Вълев признава, че е нанасял такива удари по хора, които са били от естество да причинят кървящи рани“, твърдят от БХК. Българският Хелзинкски комитет подаде сигнал до Прокуратурата, а в отговор светкавично бе организирана петиция в негова подкрепа.

Организаторите на петицията призовават всички български граждани да подкрепят Динко, защото според тях "утре БХК ще поискат да вкарат в затвора и други хора, които се самозащитават или правят добро на България".

Над 4 хиляди души досега са подкрепили с подписите си действията на Вълев. "Хората разбират какво правя и затова ме подкрепят", обяснява успеха на петицията Динко.

"Тези три случая не са единствените ми срещи с нелегално преминали границата мигранти. И друг път съм виждал групи от тях. Ще става още по-страшно положението с бежанците, ще видите", прогнозира накратко ситуацията с нестихващата бежанска вълна към Балканите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари