Адвокатът на Динко коментира случая

1
Разпитват ловеца на бежанци Динко в бургаската полиция
Разпитват ловеца на бежанци Динко в бургаската полиция Снимка: ТОП НОВИНИ

Динко Вълев от Ямбол, популярен като "ловеца на бежанци", ще бъде разпитван утре в полицията в Бургас. Това е съобщил наетият от него адвокат Петър Николов пред ТОП НОВИНИ в Русе.

Поводът за разпита е пуснатата срещу Динко жалба от страна на Българския хелзинкски комитет.

"Вълев е призован да свидетелства в полицията в Бургас и се възползва от правото си да се яви с адвокат. Тъй като аз имам неотложни дела в София и Варна, колегата от нашата кантора Мартин Пеев ще се яви заедно с Динко за разпита. Това е стандартна процедура. Започва се със събиране на доказателства и едва след това се преценява за образуване на дело и предявяване на обвинения", е заявил още адвокатът. Той е добавил, че след като днес е получил призовка да даде свидетелски показания в морския град, Динко Вълев се е свързал с него и поискал да се възползва от правна защита.

Петър Николов е водил и други дела, свързани с Бургас. Той представлява риалити звездата и бивш кандидат за кмет на морския град Андрей Едрев в делото му срещу Министерския съвет за отказ на достъп до информация за договорите за златните концесии у нас. Николов води още дело срещу "Синя зона" – Бургас.

Ямболията Динко Вълев стана популярен в края на миналия месец, след като бяха излъчени репортажи за това как е заловил нелегални имигранти на южната ни границата. В сигнала на Български хелзинкски комитет срещу него до Прокуратурата са посочени няколко престъпления според Наказателния кодекс, сред които отвличане, саморазправа, нанасяне на телесни повреди, заплаха със смърт и т.н.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари