Добре дошли в Динколенд

0
Да се подчиниш на безпричинен арест – дълг на всеки гражданин в България
Да се подчиниш на безпричинен арест – дълг на всеки гражданин в България Снимка: Булфото

Да се подчиниш на безпричинен арест – дълг на всеки гражданин в България, пише 24 часа.

Динко се прочу. Стана национален герой барабар с АТВ-то си. Обикаля из граничните региони като истински Рамбо и тръшка де що види бежанец. Толкова е вдъхновяващ, че даже държавата последва примера му. Засега в София, после и в другите градове.

Полицията започна да обикаля около НДК-то с единствения си БТР и трите софийски линейки и да арестува наред граждани. Защо граждани ли? Еми като няма бежанци и терористи, и гражданите са бежанци и терористи, съобщи после началничката на полицията и призова всеки истински българин да ѝ съдейства.

Колчем видиш полицай, хвърляй се по очи на земята и не се оплаквай, гласи заповедта. В противен случай ще бъдеш арестуван. Звучи логично. Ако се съпротивляваш на безпричинен арест, ще те арестуват за съпротива на безпричинен арест.

"Аз съм дисциплиниран гражданин, а в трети клас бях дори отряден председател, така че моментално се подчиних на новите заповеди. Вече трети ден закъснявам за работа, защото ми се налага да се хвърлям по очи на всеки 20 минути.

Щом видя униформен, се мятам с писък на земята

Признавам, че малко преигравам, но едно време умирах да стана актриса. Мога да пищя в три различни тоналности – на бомба, на земетресение и на атомен взрив. Тая седмица ги тренирах и трите. Това предизвиква известен хаос, хората се стряскат и започват да залягат и те, униформените даже първи, и си лежим така по половин-един час в очакване да ни арестуват. Обаче много мързеливи тия полицаи, бе, как па един не се заинтересува. Гледа едно петдесет души са се нахвърляли на спирката на 72 пред “Плиска“, аз пищя като за земетресение, никаква реакция. Даже като вдигнах децибелите до “помощ, атомен взрив” пак нищо. Само Държавният департамент на САЩ пуснаха предупреждение към гражданите си, нашите – съвсем нищо. На тях им дай да арестуват безпричинно, иначе, ако трябва да бранят или да задържат с истински повод – не ги търси.

Толкова се възмутих от липсата на ищах за работа на полицията извън периметъра на НДК и без камерите на телевизиите наоколо, че оня ден в метрото на университета смених малко репертоара и вместо да пищя, имитирах задух от атака със зарин. А на връщане пък се превъплътих в зомби.

Като тия от клипа на Майкъл Джексън – дето се разпадат на съставните си части. Разпаднах се и се хвърлих по очи, пищейки като от атака със зарин, чакайки да дойде поне един БТР и да ни арестува всичките. Пак нищо. Само една бабичка ме погледна загрижено и помоли останалите да повикат линейка. Повикаха, ама се оказа, че една от трите софийски линейки е на учения около НДК-то и няма възможност да се занимава с глупости като задушаващи се от зарин граждани в метрото. Не знам какво да мисля. Освен да посъветвам софийските си съграждани, ако им се наложи да викат линейка, да преправят гласа си и да говорят с арабски акцент. “Алах акбар” в “Младост” 4, спешно е, висока температура и взривове около кръста, яваш, яваш, иншалах, шейх Абделсалам”. Мисля, че ако не ви пратят линейка, ще ви пратят хеликоптер. Ако няма реакция, звънете на 112 и карайте направо на английски.

ЦРУ-то ще випрати каквото трябва

Другият вариант за оцеляване от полицейските атаки в София е, всеки гражданин да се превърне в един Динко. Да си купи АТВ. Да се “самоорганизира срещу опасността”, както казва професор Константинов, призовавайки от телевизионния екран към нов холокост, и да прегази опасностите в родината. Само да ги намерим тези опасности. Че Динко не пропуска бежанец насам, най-много до Ямбол да дотичат и там да чуят от храсталака страховитото “Придай са, льегни бързу, щот ей са та убих, кат агни ща та изкорма.

Терористите пък съвсем ни заобикалят, вероятно не знаят, че и ние сме европейци, та като гърмят из Европата, ни пропускат, слава богу. Бе то това и в Библията го пише: “Последните ще станат първи.” Може да сме най-неевропейците в Европата, ама това сега спасява живот. На летищата българи и румънци винаги излизат от карантинния терминал, дето е на другия край на пистите, далеч от европейския пътникопоток, ама то в днешно време карантинните терминали се оказаха също животоспасяващи. Та друга опасност в София освен самата полиция засега не виждам. Специално последните дни по-опасно е да те срещне полиция, нежели терорист.

Така че грабвайта АТВ-тата и на бой с опасностите. Ако не ни арестуват те, да ги арестуваме ние.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари