Пътнически самолет се разби в Индонезия

2
На борда на самолета са се намирали 188 души, включително седемчленен екипаж / Снимката е илюстративна
На борда на самолета са се намирали 188 души, включително седемчленен екипаж / Снимката е илюстративна Снимка: Ройтерс

Пътнически самолет на индонезийската авиокомпания "Лайън еър", изпълняващ полет от Джакарта за Пангкал Пинанг е катастрофирал в понеделник, съобщава агенция "Ройтерс", цитирана от БГНЕС.

Самолетът е изчезнал от екраните на радарите 13 минути след излитането му.

Командирът на самолета на индонезийската авиокомпания "Лайън еър", който катастрофира в понеделник, е поискал разрешение за аварийно кацане, почти веднага след излитането от летището в Джакарта, съобщи официалният представител на Главното управление за гражданска авиация на Индонезия Синду Рахаю 

Според него "екипажът е поискал да се върне обратно на летището, след което връзката прекъсва, а лайнерът изчезва от екрана на радарите".

Спасителите вече установиха мястото на катастрофата, където са пръснати отломки от машината и вещи на пътниците. По последни данни на борда са се намирали 188 души, включително седемчленен екипаж.

Полет JT610 е изпълнявал редовен пътнически полет между столицата на Индонезия и град Пангкал Пинанг — административен център на провинция Бангка Белитунг.

"Лайън еър" е най-големият нискобюджетен превозвач в Индонезия. Компанията заема едно от последните места в международните класации на авиокомпаниите по безопасност. 

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари