Пътека в Рила за милиони левове бързо "сдаде багажа"

1

Съвсем скоро укрепена пътека край Рилските езера се руши ударно, въпреки налетите милиони, показаха снимки във "Фейсбук".

"Хубава работа, ама.... Само за няколко месеца супер скъпата пътека при Рилските езера вече е в разруха. Както можем обективно да предложим, вместо да спира ерозията и да опази езерата чисти, тя много скоро ще се превърне в отпадъчен материал, който естествено ще се свлече в самите езера", негодува по този повод в социалните мрежи депутатът от "Демократична България" и екоактивист Борислав Сандов.

Ремонтните дейности по трасето бяха свързани с голям скандал миналото лято, припомня в.Сега. Тогава граждани се възмутиха от плъзнали багери в планината. Ръководството на Национален парк "Рила" обясни, че се работи по европейски проект за укрепване на туристически пътеки, изграждане на парапети и борба с ерозията. Министерството на околната среда и водите обаче временно спря дейностите, а прокуратурата обяви, че стартира проверка. Резултатите от нея не са публично известни.

Оказа се, че проектът за рехабилитация на пътеките е на стойност 2.5 млн. лв. без ДДС. Някои ценови елементи бяха доста любопитни. За една информационна табела, размер 80 на 60 см например, предложената стойност от изпълнителя бе 1491 лв. или за 22 табели - 32 813 лв. А самият изпълнител бе фирма, свързана, според "Капитал", с бившия депутат от ДПС и лидер на партия ДРОМ Илия Илиев. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари