Иван Портних: Няма доказан случай на коронавирус във Варна към момента!

0
57-годишната жена от Варна, която бе изследвана за коронавирус в УМБАЛ „Света Марина“, е с отрицателна проба за COVID-19
57-годишната жена от Варна, която бе изследвана за коронавирус в УМБАЛ „Света Марина“, е с отрицателна проба за COVID-19

57-годишната жена от Варна, която бе изследвана за коронавирус в УМБАЛ „Света Марина“, е с отрицателна проба за COVID-19.

"Няма доказан случай на коронавирус във Варна към момента! Всички проби от днес са отрицателни, резултатите излязоха преди малко, включително и на 40-годишната жена, която е пристигнала преди две седмици от Германия. Това ми съобщиха от МБАЛ "Св. Марина". Абсолютно недопустимо е разпространяването на фалшиви новини във Facebook, които намират отражение и в някои медии. Всеки съмнителен случай се следи внимателно от медиците във Варна, при проверена и доказана информация за случай на COVID-19 гражданите ще бъдат информирани своевременно", написа градоначалникът на Варна - Иван Портних в социалните мрежи.

По-рано тази вечер ИА "Черно море" излезе с информация, че има първи доказан случай на коронавирус в морската ни столица.

Предстоят още лабораторни изследвания за отхвърляне на всякакви съмнения.

Жената припадна днес в ранния следобед пред Централна поща. Страдала е от бронхиална астма и не е можела да си поема лесно въздух, което е сред симптомите за коронавирус.

Заради изискванията от МЗ е откарана с линейка на „Бърза помощ“ в МБАЛ „Света Анна“, откъдето е транспортирана в УМБАЛ „Света Марина“, където са й взети проби за коронавирус.

Утре се очаква официално изявление от компетентните институции по случая.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари