Първият плаващ хотел

0
Хотелът с три звезди ще бъде „единствен“ и „нетипичен“
Хотелът с три звезди ще бъде „единствен“ и „нетипичен“

Първият френски плаващ хотел „Оф Пари Сен“ („Off Paris Seine“) с 58 стаи, включително четири апартамента, и ресторант трябва да отвори в Париж на кейовете на Сена през първото тримесечие на 2016 година.

Това съобщи днес за АФП един от инициаторите на този „малко луд проект„ ,цитирани от Дело.

Хотелът с три звезди ще бъде „единствен“ и „нетипичен“. Той ще се помещава на баржа от 650 тона и ще бъде вързан на 10 метра разстояние от кея Аустерлиц.

Стаите ще бъдат с площ 15 квадратни метра, а четирите апартамента – от по 30 квадратни метра с изглед или към кея или към реката. Цените се очаква да бъдат между 160 и 450 евро.

Плаващият хотел, в който ще се труди персонал от 30 души, ще има и ресторант с 80 места, басейн с дължина 10 метра и широчина два метра, както и тераса.

Изпълнението на проекта ще струва 11 милиона евро, от които 4,5 милиона собствени средства. Той се финансира на 57 на сто от групата Новаксия (Novaxia), на 20 процента от Бпифранс (Bpfrance), на 10 процента от Ситисърфинг (Citysurfing), на 6 процента от Елегансия хотелс (Elegdncia Hotels), на 6 процента от Ликорн финанс (Licorne Finance) и на 1 процент от Юромодюл (Euromodules).

Източник: ДЕЛО
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари