Първи стъпки за насърчаване на многодетните семейства в Русе

0
Съпредседателят на Сдружение РОД присъства на второто заседание на комисията за многодетните семейства
Съпредседателят на Сдружение РОД присъства на второто заседание на комисията за многодетните семейства Снимка: Личен архив

Съпредседателят на Сдружение РОД присъства на второто заседание на комисията за многодетните семейства

Днес беше второ заседание на комисията за многодетните семейства в град Русе с председател зам. кмет Енчо Енчев, а аз съм поканен като член в качеството ми на многодетен баща и съпредседател на Сдружение РОД.

Русе е един от многото градове в България с лоши показатели за демографията. Една от причините за това е ниската раждаемост.

По заповед на кмета ни Пенчо Милков, чрез тази комисия ще започнат да се търсят конкретни решения за насърчаване на многодетните семейства.

Предложенията са много, но се обединихме върху идеята, че трябва да започнем от малките неща и да надграждаме във времето.

- Като начало ще се предложи на Общинския съвет да се изработи медал и грамота, които да получава многодетна майка още от родилното отделение.

- По желание на родителите ще може да им се издаде карта, че са многодетни, за да се избяга занапред да доказват навсякъде колко деца имат.

- С тези карти децата ще имат вход свободен на културни мероприятия, а родителите намаление от билетите.

За в бъдеще ще има и други предложения, които изискват повече обмисляне, едно от тях, което е мое предложение: Многодетни родители да получават отстъпка от таксите в Русенския университет, с което се цели да има по-образовани родители.

Това е едно начално предложение, което стартира от срещата ми с кмета ни Пенчо Милков и се радвам, че вече се започва да се работи по въпроса.

Давид Александров

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Ко?
    "медал и грамота" ?!?! Ще важат ли в магазина, пред енергото, топлофикация и ВиК?
  • 0
    2
    10 стинки
    глупости млупости, ама мисли се вече. Дано да го измислим преди прага от 50 хил. Гаден въздух, кални, тъмни улици, разбити тротоари, градски транспорт - като селски, 10 години го интегрират и все е дезинтегриран. Каква да е демографията?
  • 8
    1
    Който и да е
    Ебахти глупостите! Като за начало увеличете размера на еднократната помощ за 3то дете от 300 лева на нормална сума... За второ са 600?!?! Вземете пример от община Елин Пелин, където за 3-то дете дават 4000 лв на родителите с образование, които си плащат данъците. Но можете да започнете с подаване на оставки, заради системна глупост, неадекватно вземане на решения и невъзможност да заемате тези длъжности, поради липса на интелектуален капацитет. Помислете, запазете и малкото достойнство, което ви е останало....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари