Първи стъпки в християнската вяра за ученици от Караманово

3

Ученици от ОУ „Христо Ботев“ в Караманово с интерес изслушаха беседа в навечерието на големия християнски празник Възнесение Господне.

Празникът се отбелязва на четиридесетия ден след Възкресение Христово и е популярен сред обикновените хора като Спасовден. Отец Михаил с увлекателен разказа проследи житието на Христос. Църквата в селото носи името „Свето Възнесение Господне“ и след броени дни ще отбележи храмовия си празник,  Тя е построена от ученици на Колю Фичето под формата на кръст и е една от най-старите в община Ценово. Божият служител представи пред децата иконата Възнесение, която е собственост на Съборната църква в Свищов. Ценната реликва е дело на художника Николай Павлович и е рисувана преди повече от 160 години. Така учениците направиха първите си стъпки по  пътя към християнската вяра.

С подкрепата на НЧ „Светлина“ и ръководството на училището започваме образователен цикъл от лекции. На разбираем език  ще информираме децата за големите църковни празници“, уточни отец Михаил. Той добави, че в селото всички деца са кръстени, в църквата редовно се отслужват молебени за здраве и плодородие. В края на беседата отецът благослови децата на бъдат добри и ученолюбиви.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари