Първан Симеонов: Вече всичко изглежда ясно, а изборите – неизбежни

0
Младите, които излязоха да гласуват следобеда на 4 април, през юли може да са на море, а може и да пият бира в парка
Младите, които излязоха да гласуват следобеда на 4 април, през юли може да са на море, а може и да пият бира в парка

Младите, които излязоха да гласуват следобеда на 4 април, през юли може да са на море, а може и да пият бира в парка

"Вече всичко изглежда ясно, а изборите – неизбежни„. Това коментира пред „Свободна Европа“ социологът и политолог Първан Симеонов – изпълнителен директор на „Галъп интернешънъл болкан”.

В тази патова ситуация е трудно да се направи прогноза както за развоя на изборите, така и за активността„, смята той Симеонов. Според него всякакви крайни варианти изглеждат еднакво вероятни.

Народът може да излезе да гласува масово с искане да наклони везните или към познатото, или към новото. Аргументи могат да се намерят и в двете посоки„, смята политологът.

Той допуска, че комбинацията между пандемията от коронавирус и летните месеци може да промени както избирателната активност, така и подредбата на партиите: „Младите, които излязоха да гласуват следобеда на 4 април, през юли може да са на море, а може и да пият бира в парка. Изплашените от коронавируса през април може да се разходят до урните през лятото„, обясни Симеонов.

Той смята, че избирателната активност ще бъде свързана и с това как партиите ще мотивират електоратите си: „Много зависи коя интерпретация на събитията ще вземе връх – тази за отговорното управление или тази за проявената безотговорност„, смята изпълнителният директор на „Галъп интернешънъл болкан”

Той смята, че въпросът за избирателната активност през лятото, който най-много занимава политиците, е доколко младите избиратели ще останат лоялни или ще предпочетат развлеченията на сезона.

Този въпрос засяга най-вече „Има такъв народ“ и „Демократична България“ „, каза Симеонов. Той обясни, че пътуванията по различни туристически дестинации, може да отнеме гласове именно от тези партии.

Има такъв народ“ нaпрaвихa eдин хубaв cкeч, тoвa e пиaрcки дoбрe oтигрaнo. Нe знaм кoлкo e дoбрe държaвничecки. Тe ca приeли, чe пoлитикaтa e шaхмaт и ceгa игрaят пaртиятa cи дoбрe. Гoлeмият въпрoc e дaли тoвa щe cе хaрeca нa хoрaтa или нe„, коментира Симеонов за „България Он Еър“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари