Първа присъда за купуване на гласове

0
Мъжът е получил 8 месеца условно с три години изпитателен срок
Мъжът е получил 8 месеца условно с три години изпитателен срок

57-годишен от плевенското село Ставерци е първият осъден за купуване на гласове за предстоящите парламентарни избори

Мъжът получи 8 месеца условно с три години изпитателен срок, след като плевенският съд одобри споразумение между Районната прокуратура в Плевен и защитата му, съобщи МВР. Това е показател за добрата координация в работата на разследващите органи, прокуратурата и съда в защита на политическите права на българските граждани.

До осъдителната присъда на 57-годишния се стигна след полицейски действия в рамките на специализирана операция, проведена вчера на територията на община Долна Митрополия. Служители от РУ Долна Митрополия и сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Плевен са извършили множество процесуално – следствени действия - претърсвания, изземвания, обиски и разпити на свидетели. По реда на чл. 83 от ЗМВР в село Ставерци е бил проверен личният автомобил „Ленд Ровър“ на 57-годишния, където бе открита тетрадка, формат А4, с ръкописно изписани на 17 страници лични данни - три имена, ЕГН-та и номер на лични карти на жители на община Долна Митрополия. Събрани са доказателства, че на конкретна дата и място в града, той е провеждал лични срещи, при които е записвал данни от личните карти и е уверявал, че ще плати по 40 лева, след като гласуват за конкретна политическа партия.

Първоначално е бил задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Той е привлечен като обвиняем по чл. 167 от НК, разпитан и задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Плевен. Мъжът е направил самопризнания. Днес РС Плевен одобри споразумение между Районна прокуратура – Плевен и защитата му и е наложено наказание 8 месеца условно с 3 години изпитателен срок. Освен това той е лишен и от право да заема изборни длъжности за срок от 3 години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари