Парламентът ще заседава извънредно за увеличението на пенсиите от 1 юли

0
Това увери председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански
Това увери председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански Снимка: Труд

И парламентарната комисия по бюджет и финанси ще работи извънредно

Парламентарната комисия по бюджет и финанси ще работи извънредно, за да приключи с държавния бюджет и бюджетите, на Държавното обществено осигуряване (ДОО) и Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) до 29 юни и от 1 юли да има актуализиран бюджет. Това увери председателят на комисията Любомир Каримански ("Има такъв народ"), предаде БТА.

"Всякакви спекулации, че няма да бъде приет бюджетът", са неистини, заяви той.

Пред журналисти в кулоарите на парламента Каримански каза, че графикът предвижда в събота и в понеделник комисията да заседава, за да може на извънредно пленарно заседание във вторник актуализацията на бюджетите на ДОО и НЗОК на второ четене да бъде приета, а в сряда депутатите да гласуват и актуализацията на големия бюджет.

Относно увеличението на размера на пенсиите депутатът обясни, че може да има забавяне, но средствата пак ще бъдат дадени в рамките на юли или август. По думите на Каримански, освен предложенията по вносител за вдигането на пенсиите, има други две - на ГЕРБ-СДС и на ДПС. Националният осигурителен институт знае какви са предложенията за ДОО и може да ги "насмята", каза той.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари