Парламентът освободи управителя на НЗОК

0
Костадин Ангелов нарече Станимир Михайлов "пудел на каишка"
Костадин Ангелов нарече Станимир Михайлов "пудел на каишка" Снимка: БТА

Костадин Ангелов нарече Станимир Михайлов "пудел на каишка"

Народното събрание освободи управителя на Националната здравноосигурителна каса Станимир Михайлов. Решението беше взето със 116 гласа "за", "против" - 56 от "Продължаваме Промяната" - "Демократична България", без въздържали се, предаде БНТ.

Точката за предсрочно прекратяване мандата на управителя на НЗОК във връзка с подадена оставка от Станимир Михайлов от 1 декември 2023 г. беше включена за разглеждане по предложение на председателя на парламента Росен Желязков.

В хода на дебата депутатът Васил Пандов съобщи, че Станимир Михайлов е оттеглил своята оставка и такова заявление е било депозирано в деловодството на Народното събрание.

Това заявление за оттегляне на оставката е внесено от сътрудник на ПП-ДБ, заяви Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС. Той коментира, че след Живко Коцев, Станимир Михайлов е вторият "пудел на каишка", който, след като си е подал оставката, я оттегля.

По предложение на Мирослав Иванов от ПП-ДБ в зала беше допуснат управителят на НЗОК Станимир Михайлов. Решението бе взето със 102 гласа "за", "против" - 94, и четирима "въздържал се".

Станимир Михайлов беше избран за управител на НЗОК на 29 юли 2023 година. Той бе единственият кандидат за поста, а неговата номинация беше издигната от парламентарната група на ПП-ДБ. На 1 декември управителят и подуправителят депозираха в Народното събрание своите оставки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари