Парк в Берлин определи „розови зони“ за наркодилърите

0
Определянето на специални места за продажба на дрога показва, че властите в града са безсилни пред престъпните групи
Определянето на специални места за продажба на дрога показва, че властите в града са безсилни пред престъпните групи Снимка: Michael Sohn/AP

Парк в район „Кройцберг“ в Берлин определи „розови зони“ за наркодилърите, съобщава The Guardian, предава Господари на ефира.

Управата на парка маркира с розова боя специалните зони, след многократните неуспешни опити на полицията в града да изгони търговците на наркотици от парка. В оцветените със спрей зони е разрешено на дилърите на наркотици да работят. Определянето на специални места за продажба на дрога показва, че властите в града са безсилни пред престъпните групи.

От години паркът в модерния берлински район Кройцберг е средище на наркозависими и дилъри, а местните хора се притесняват да пускат децата си в парка.

След определянето на „розовите зони“ се надяваме хората да на се притесняват толкова от наркодилърите и да идват спокойни в парка. Това не означава, че легализираме продажбата на наркотици“, заявяват от управата на парка. Според тях много по-ефективно решение на проблема с разпространението на дрога би било, ако властите дадат на дилърите разрешителни за работа.

Началниците на полицията обаче разкритикуваха този ход. "За да се гарантира, че в парка няма да се извършват престъпления, е необходимо постоянно присъствие на полиция“, заяви Бенджамин Джендро от берлинския клон на полицейския синдикат на Германия.

По-рано берлинските власти обявиха „нулева толерантност“ към наркодилърите в парка, но според местните жители това нищо не е променило.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари