Парите за футбола разбуниха духовете в Русе

2
200 000 лева нямало да решат проблемите на "Дунав", а останалите спортове се смятат за ощетени
200 000 лева нямало да решат проблемите на "Дунав", а останалите спортове се смятат за ощетени

Докладната записка от кмета Пенчо Милков, с която се иска от Общинския съвет да се дадат 200 000 лв. на ФК „Дунав“-Русе чрез договор за спонсорство, разбуни духовете в града. Причината – тези пари няма да решат проблемите на футболния отбор, а останалите спортове се смятат за ощетени.

От ФК „Дунав“ са поискали от общината, както миналата година, да подпишат договор за спонсорство за сумата от 270 000 лв. Срещу тези пари клубът ще популяризира Община Русе пред обществеността, бизнеса и пред широката публика на всички предстоящи национални и международни срещи на отбора и в телевизионни предавания.

От общината декларират, че с предложението си до Общинския съвет „изразяват своята отговорна позиция за развитието на футбола в град Русе“. Сумата обаче, която са готови да дадат на ФК „Дунав“, е по-малка – 200 000 лв.

Хората, които обичат футбола и отбора в Русе, не са доволни от това. 200 000 лв. са капка в морето и ще закърпят просто още една дупка в отънелия бюджет на клуба. Те искат – и това е напълно разумно, да се намери генерално решение. Очакванията към новата общинска администрация бяха, че кметът Пенчо Милков ще събере русенските фирми с финансови възможности и ще говори с тях да се обединят с конкретни месечни суми да осигурят нормалното развитие на тима. Очевидно е много по-трудно да се намери генерален спонсор, затова тази идея би могла да реши проблема на „Дунав“. Такова нещо не се случи, а вместо това кметът направи обръщение във фейсбук всеки русенец да подкрепи отбора – нещо, което няма как да осигури нужните финанси, коментират привържениците на „драконите“. И бъдещето на „Дунав“ сред елита започва да изглежда все по-малко вероятно, пише Русе Медиа.

Недоволни са и представителите на другите спортове в Русе, които не приемат наливането на пари, и то солидни суми, само в един спорт като футбола. Много деца са принудени да тренират в неподходящи условия, защото нямат база, и въпреки това да носят медали за града. Бюджетът за спорт е със 130 000 лв. по-малко от миналата година, а в Русе има над 80 спортни клуба, които искат някакви средства за развитие.

Интересно е каква ще бъде визията на общинските съветници от различните политически сили по казуса. И дали най-накрая някой – администрация и бизнес, ще предприемат решителни действия, за да се разхлаби примката около ФК „Дунав“, който има над 70-годишна история.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари