Пенчо Милков: Обичам Дунав и ще дам всичко от себе си отборът да си стъпи на краката

2
Ще се търсят спонсори и ще се опитаме да агитираме местния бизнес да помага
Ще се търсят спонсори и ще се опитаме да агитираме местния бизнес да помага

Новият кмет на Русе Пенчо Милков обяви, че обича Дунав и ще направи всичко по силите си отборът да бъде спасен.

Той обаче внесе важно уточнение, че за да се случи това ще трябва да се намерят сериозни спонсори, които да осигуряват голяма част от годишния бюджет на отбора.

"Общината е давала до момента по 270 хиляди лева годишно на Дунав и мога да гарантирам, че отборът ще продължи да получава тази сума. Ще проверя след встъпване в длъжност дали сумата може да бъде и увеличена", обяви новият градоначалник, който ще влезе в длъжност до броени дни, цитиран от Football24.bg.

"Честно казано не съм запознат толкова със ситуацията, но по това, което чувам в момента бюджетът на отбора е 2 милиона лева годишно. Невъзможно е Община Русе да извади такива пари, това е ясно. Ще се търсят спонсори и ще се опитаме да агитираме местния бизнес да помага".

"Доколкото съм запознат ситуацията в отбора е тежка и наистина съжалявам за това. Истината е, че аз обичам Дунав Русе и ще дам всичко от себе си отборът да си стъпи на краката".

"Вероятно ще имам срещи с ръководството на клуба и ще видим какво ще се прави". 

Запитахме и г-н Милков за публичната подкрепа на отбора спрямо кандидата и негов основен конкурент на кметския пост - Диана Иванова, която бе издигната от ГЕРБ. 

"Да, видях какво се случи, но предпочетох да не го коментирам. Мисля, че това беше против правилата на УЕФА, но всичко е в миналото. Не тая лоши чувства към никого".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари