Община Русе става спонсор на ФК „Дунав”?

4
Предложението е да се отпуснат 200 000 лева от резерва на Община Русе
Предложението е да се отпуснат 200 000 лева от резерва на Община Русе

На следващата общинска сесия местните народните представители ще трябва да гласуват предложение на кмета Пенчо Милков, с което Община Русе да стане спонсор на стойност 200 000 лева на ПФК „Дунав“.

Предложението е футболния клуб да промотира  и популяризира Община Русе пред обществеността, бизнеса и пред широката публика на всички предстоящи национални и международни срещи на отбора чрез посочен пакет от ползи. Срещу горното се иска общината да финансира клуба със сумата от 200 000 лв., пише Briagnews.bg.

През изминалия сезон 2018/2019 г. отборът на Дунав завърши на 11 място в крайното класиране на Първа професионална лига и достигна до 1/8 финал за Купата на България. Отборът продължава да радва зрителите и всички свои привърженици и през настоящия сезон с двубоите си във футболния елит на България, се казва в докладната записка.

Видно от предложението на дружеството, срещу полученото спонсорство отново  е изразено желание за поемане на  конкретни задължения, за популяризиране на община Русе като една отговорна институция в медийното пространство по време на всички срещи, изявления и гостувания в телевизионни предавания.

Пенчо Милков предлага обаче сумата да е 200 000 лв., а средствата да се осигурят от резерва на Община Русе, като кметът на Русе да подпише договор за спонсорство с посочване на конкретни задължения за спортния клуб за популяризиране на община Русе чрез посочените от заявителя ползи.

Припомняме, че на сесията на 10 февруари, когато бе приет бюджета на общината, Пенчо Милков призова всеки един съветник като гражданин да направи апел към русенци да подкрепят финансово футболния отбор на „Дунав“. И заяви, че до момента е помогнал да се изплатят – не с общински пари, заплатите в клуба.

Същата тема със спонсорството на 270 000 лв. от общината към футболния клуб нажежи страстите на сесия точно преди година, но в крайна сметка предложението бе прието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари