Пари ми дайте, не леща!

0
Това каза 72-годишната Катерина Желязкова, която вчера отиде да си вземе хранителния пакет
Това каза 72-годишната Катерина Желязкова, която вчера отиде да си вземе хранителния пакет Снимка: Марица

По-добре вместо да ни дават компот и леща, в пакетите да има малко месо със зеленчуци и риба.

Но най-добре е вместо храни да се раздават пари, защото всеки може да си купи каквото има нужда. Това каза 72-годишната Катерина Желязкова, която вчера отиде да си вземе хранителния пакет. Областният управител Здравко Димитров, шефката на социалните Надя Танева и на БЧК Таня Георгиева лично натовариха в количката на възрастната жена храните, пише Марица.

Така те дадоха старт на акцията по раздаване на индивидуални пакети с хранителни продукти на нуждаещите се в Пловдивска област по Оперативната програма за храни. От доста години вземам помощи, имаше години, когато бобът не увираше, сега дано тази леща е по-хубава, каза още Катерина Желязкова. Целият  трудов стаж е минал като работничка в текстилния комбинат "Марица". Споделя, че сред възрастните хора има много диабетици, които имат нужда от повече месо. Най-често социално слабите обаче имат нужда от пари за лекарства. 

Чувам, че има такива, дето препродават помощите и ги дават на някой, дето работи на пазара, това не е хубаво, трябва да има контрол, каза още Катерина Желязкова. 142 пловдивчани получиха хранителни пакети в първия ден на кампанията. Инициативата стартира в сградата на Многофункционален социален център на улица ”Изток” № 48 в Пловдив. На шест пункта в Пловдив доброволци ще раздават продукти до 29 януари, а помощи ще получат всички правоимащи, включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане, съобщи Таня Георгиева, ръководител на БЧК - Пловдив.

Дано да сме от полза и хората да могат да прекарат по-леко зимата с тези продукти, каза областният управител Здравко Димитров. В пакетите има по 5 кг брашно, 3 кг леща, 3 кг спагети, 1,6 кг компот и 1 кг конфитюр. Останалите храни ще бъдат раздавани допълнително, но засега няма определени срокове.

Източник: Марица
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари