Папурката няма да получи доживотна присъда, защото се призна за виновен

0
Ивайло Иванов – Папурката
Ивайло Иванов – Папурката Снимка: БНР

Година и половина след садистичното убийство на Тихомир Иванов 25-годишният Ивайло Иванов–Папурката няма да получи доживотна присъда без право на замяна, защото се призна за виновен.

Кървавото клане смрази Горна Оряховица на 14 юли 2013 г. Папурката повикал Ивайло в дома си, за да му преинсталира компютъра, но след това се скарали. Той нанесъл 20 прободни рани с нож в шията на жертвата си.

След убийството той скрил тялото под леглото в стаята си и захвърлил телефоните на Тихомир край блока. След това опитал да заличи кървавите следи с компот от малини. Майка му дори изчистила местопрестъплението, без да подозира за случилото се, защото Ивайло я уверил, че се е порязал, като счупил буркана.

Междувременно майката на Тихомир - поетесата Таня Мезева, отишла да го търси в дома на Ивайло, но той казал, че синът й си е тръгнал. Няколко часа притеснената жена издирвала Тихомир, а след това заедно с нейни близки влезли в апартамента на Папурката.

Там открили тялото на умъртвения младеж. През това време Папурката си купил билет от жп гарата за Русе, но минути преди да изчезне с влака, бил задържан.

За да бъде намалено наказанието му с една трета, убиецът поиска делото да бъде гледано по реда на съкратеното съдебно следствие.

Родителите на жертвата са частни обвинители в процеса, започнал в Окръжния съд във Велико Търново. Те предявиха граждански искове за 180 000 лева обезщетение.

Източник: НОВИНАР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари