Папата зове за единство в Европейския съюз

0
Ако Европейският съюз, сблъсквайки се с кризите, не успее да си върне чувството, че е единна общност, ще се провали
Ако Европейският съюз, сблъсквайки се с кризите, не успее да си върне чувството, че е единна общност, ще се провали Снимка: БГНЕС

Папа Франциск призова по време на реч Европейският съюз „да си върне чувството, че е единна общност“, ако желае бъдеще на просперитет и справедливост за всички, предава Reuters, цитирани от Агенция Фокус.

На речта му присъстваха председателят на Европейския парламент Антонио Таяни и вицепредседателя на Европейската комисия Франс Тимерманс. 

„Ако Европейският съюз, сблъсквайки се с кризите, не успее да си върне чувството, че е единна общност, която поддържа и подкрепя всичките си членове, а не само набор от малки групи на интереси, ще се провали не само по едно от най-големите предизвикателства в историята си, но също така и една от най-големите възможности за собственото си бъдеще“, заяви папата. „Частните и националистичните програми рискуват провалянето на смелата мечта на създателите на Европа“, добави той.

„Екстремистките и популистки групи откриват плодотворна почва в много страни, те поставят протеста в сърцето на политическото си послание, без да предлагат алтернатива или конструктивен политически проект“, добави папа Франциск. „За жалост, твърде често виждаме как политиката става форум за сблъсъци между противостоящи си сили“, добави той.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари