Пантеонът на възрожденците светва в синьо на 2 април

3
Инициативата е по повод Световния ден на информираността за аутизма
Инициативата е по повод Световния ден на информираността за аутизма Снимка: Община Русе

Инициативата е по повод Световния ден на информираността за аутизма

На 2 април /вторник/ Пантеонът на възрожденците ще бъде оцветен в синьо по повод Световния ден на информираността за аутизма. Инициативата е на Сдружение "Родители на деца с аутизъм - Русе" и е подкрепена от Община Русе, като целта ѝ е да насочи вниманието на обществеността към състоянието и да провокира интереса към децата и възрастните, засегнати от него.

По данни на Световната здравна организация около 1 на сто деца в света имат аутизъм, който представлява разнообразна група от състояния, свързани с развитието на мозъка. Правилните психо-социални интервенции могат да подобрят комуникационните и социални умения на хората с аутизъм, с положително въздействие както върху тяхното благосъстояние и качество на живот, така и върху това на хората, които живеят с тях или се грижат за тях.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    3
    Циник
    Мамата му стара, като по учебник сме! Гаврим се с паметта на героите си, а после се сърдим че Чърчил ни нарича най-простото племе в Европа. Имах гости скоро от чужбина, поразведох ги из града, околностите, хайде и в Пантеона. Абе хора, сложете един историк, един гид, да разкаже част от историята ни, а тя е бляскава. Няма проблем, ще си платим билетче. А то, чистача на сградата се вживял в ролята на експерт. Срам, срам, срам, така не съм се червил през живота си.
  • 5
    2
    хм
    Кучетата си лаят, керванът си върви...така е с всичко в Русе...като си пееш Пенке ле, кой те слуша????
  • 15
    1
    Колко пъти
    Не се знае на тези хора не им светна в главите, че това място е костница и не подходящо за такива оцветяващи осветявания?! Ами оцветете Доходното здание или някоя друга знакова сграда па най-накрая да спрете тая гавра с паметта на хората, посветили живота си за свободата на България. Няма ли да се осъзнаете и да мирясате?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари