Пандемията спря круизните пътувания по река Дунав

3
Кризата намали товарните превози по реката
Кризата намали товарните превози по реката Снимка: БНТ

Пандемията от коронавус е причина за спирането на круизните пътувания по Дунав и за намаляването на товарните превози по реката.

Това е установил анализ на австрийската организация „Pro Danube International“, която е партньор на Българо-румънска търговско-промишлена палата със седалище в Русе, информира БНТ.

Наблюденията на експертите сочат, че слабо са намалели корабите, превозващи товари по река Дунав. Освен това шлеповете се обработват с леко забавяне, което се дължи на засилените противоепидемиологични мерки в някои пристанища-смятат още анализаторите.

По данни на параходство „Българско речно плаване“ в Русе, към края на април 2020 година не се забелязва съществено намаление на транзитния трафик по реката и ситуацията с коронавируса почти не влияе негативно на корабоплаването в българския участък.

Българо-румънска палата участва заедно с 28 основни и асоциирани партньори от 10 европейски държави в проект ДАНТЕ, чиято цел е да се подобрят административните процедури, свързани с транспорта по река Дунав.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари