Отпуснаха държавна парична награда на починал русенски композитор!

6
От Министерството на културата не разбрали за кончината на именития русенски композитор Атанас Косев
От Министерството на културата не разбрали за кончината на именития русенски композитор Атанас Косев Снимка: ubc-bg.com

Министерският съвет прие днес Решение за изменение на РМС № 90 от 3 февруари 2021 г., за предложение до Народното събрание на Република България за отпускане на държавни парични награди за особени заслуги към българската държава и нацията, за изключителни постижения и цялостния им принос в областта на културата на 65 заслужили български творци, носители на големи награди и на наградата на фестивала „Златният Орфей“

Само че два дни по-рано - на 8 февруари земния си път приключи композиторът Атанас Косев, който е родом от Русе, разкрива вестник "Бряг". След запитване от страна на БРЯГНЮЗ до Министерството на културата стана ясно, че там не знаят за кончината на твореца. Поясниха обаче, че решението за награждаването е отдавна задействана процедура.

Композиторът Атанас Недялков Косев е роден на 10 март 1934 в Русе. Завършва Теоретичния факултет на БДК - 1964. Член на СБК. Името му е включено в “The International Directory of Distinguished Leadership”, издаден от American Biographycal Institute в САЩ, щат Северна Каролина - 1986. Основава и дирижира първия Младежки симфоничен оркестър в Русе през 1952.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари