Отнеха три деца от майка им заради крайна бедност

0
Доброволци помагат на семейството, за да им върнат дечицата
Доброволци помагат на семейството, за да им върнат дечицата Снимка: Стефан Чолаков

Кърмаче на 3 месеца и две близначета – момченце и момиченце на 2 години, са отнети от своята майка в Плевенско преди месец заради лоши условия на отглеждането им, алармираха доброволци до Dnes.bg.

Семейството е от село Ленково, община Никопол и живее в къща без електричество и течаща вода.

Те никога не са имали хладилник, пералня или друг електроуред. Вече почти месец от "Чудесата за децата" - Плевен посещават ежедневно майката и консултант по кърмене я учи как да съхрани кърмата си и за сега успяваме. Родителите ходят на училище за родители, пишат доброволците.

В крайна сметка, благодарение на 4 майки, студенти и преподаватели от Софийския университет специалност "Социални дейности", семейството вече има ток и течаща вода. Вече имат и хладилник, креватчета за децата, дрешки и играчки. Със събрани набързо дребни средства бащата е ремонтирал и детската стая и е подготвил двора за сеитба на зеленчукова градина, с която да отглежда прехрана на децата си.

Освен това, по настояване на доброволците, той е направил и кокошарник, малък обор и клетки за зайци.

За останалите необходими електроуреди, пари и домашни животни, доброволците стартират акция, която за броени часове събира всичко, което е необходимо. Сега остава и акцията им да завърши с успех – да събере семейството отново заедно.

На 17 април в плевенския районен съд е гледано делото за взимането на дечицата, където семейството е представлявано от юрист доброволец, под напътствията на "Конфедерация за защита правата на децата". В крайна сметка на семейството е даден срок до 15 май, до който къщата да отговаря на определения минимум за отглеждането на малките деца

Източник: DNES.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари