Отложиха делото срещу Местан за катастрофата със загинало дете

0
Днес Лютви Местан отново се яви сам в съда
Днес Лютви Местан отново се яви сам в съда

Днес Лютви Местан отново се яви сам в съда

Окръжният съд в Кърджали отложи днешното заседание по делото за тежката катастрофа през април 2019 г. край момчилградското село Загорско, с участието на Лютви Местан, при която загина 6-месечно бебе. Основание за това бе входирана молба от проф. д-р Станимир Карапетков, в която моли за друга дата с обяснението, че заради интензивна работа по експертизата на друг случай от обществен интерес - катастрофата на бул. “Черни връх“ в София и други неотложни ангажименти, няма да може да бъде изготвена в срок поисканата допълнителна съдебна автотехническа експертиза.

Въпросната експертиза бе поискана на предходно заседание от защитата на бащата на загиналото бебе - Юсеин Ахмед, който същи е обвиняем по делото. По думите на адвокат Петра Свиленова, заданието има задачата да се определи изходното местоположение на Лютви Местан при катастрофата на кръстовището край Загорско.

Катастрофата край момчилградското село бе през април 2019 г. Тогава се сблъскаха два автомобила – единият беше управляван от Лютви Местан, а другият - от Юсеин Ахмед, возещ четиричленното си семейство. Вследствие на удара леко пострада съпругата на Юсеин, по-тежко по-голямото дете в семейството, а 6-месечното им бебе почина. Двамата водачи бяха привлечени като обвиняеми.

Днес Лютви Местан отново се яви сам в съда, след като на предходното заседание се отказа от двамата си защитници – Менко Менков и Нацко Дойчев. На заседанието не се явиха вещите лица, частното обвинение и защитата на част от частното обвинение. Делото бе отложено за 6 декември от 10:30 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    до 2
    Много си мекушав! Този трябва да го изгорят жив!
  • 6
    2
    А....
    Бе направо го застреляйте тоя!
  • 13
    1
    русенец
    Три години извършват една експертиза? Сменяйте експертите, тези очевидно не стават. Е, или махайте чадърите над Местан и местаноподобните.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари