Отличиха носителите на Награда „Русе“ и „Млад творец“ 2022

4

На тържествена церемония в Доходното здание тази вечер бяха обявени носителите на Награда „Русе“ и „Млад творец“ 2022

 Със статуетките, дело на Георги Радулов, всяка година се удостояват творци, дейци, творчески екипи и организации, работещи в сферата на изкуството, културата, образованието и науката за значителен принос и активна дейност за издигане авторитета на Русе.

Отличията бяха връчени от кмета на Община Русе Пенчо Милков и председателя на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев.

В Област „Образование и наука“ имаше 6 номинации. В категория „Предучилищно и начално образование“ наградата получи Елена Славчева-Трифонова, директор на детска градина „Детелина“. За „Основно и средно образование“ беше отличена Нели Праматарова, старши учител по немски език в СУПНЕ „Фридрих Шилер“.

Наградата  „За цялостен принос в областта на предучилищното, началното, основното и средното образование“ получи Емил Тюлеков, директор на ОУ „Никола Обретенов“. В категория „Висше образование и наука“ бе отличена доц. д-р инж. Цветелина Георгиева, преподавател в Русенския университет „Ангел Кънчев“, а колежката й проф. дн Диана Антонова получи приза в категория „За цялостен принос и дългогодишна дейност в областта на висшето образование и наука“.

Научен екип от Русенския университет „Ангел Кънчев“ получи наградата в категория „За образователна институция, научен или учителски екип“ с дейността си по „Разработване и приложение на иновативни нисковъглеродни транспортни технологии в сферата на образованието, науката и спорта“.

В област „Култура и изкуство“ бяха номинирани творци в 4 категории. Георги Великов, преподавател в НУИ по изкуства „Проф. В. Стоянов“, беше отличен в категория „Сценични изкуства“, подкатегория „Музика и танц“. Призът в категория „Изобразителни и визуални изкуства“ получи Николай Колев, художник и председател на Дружеството на художниците в Русе. Огнян Стамболиев - критик, журналист и преводач, спечели наградата в категорията „За изключителен принос и дългогодишна дейност в областта на изкуството и културата“.  За „Творчески екип в областта на културата и изкуството“ отличието грабна екипът на Международно дружество „Елиас Канети.

Тази година бе връчена и Награда „Млад творец“ 2022 на името на актьорите Яна и Георги Стефанови. Отличието отиде при младия русенски пианист и композитор Николай Димитров, студент в Грьонинген, Нидерландия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    10
    daskal
    В тази страна е важно не само какви награди ти дават, но и какви отказваш да приемеш. Сещам се за големия поет Борис Христов, който отказа да получи орден "Стара планина". Опитвам се да си го представя до наградения Иван Белоев, но не знам защо не ми се получава.
  • 5
    9
    Абе наядоха са бе
    Поне Началника си задоволи нагона, кексуалния, като влезе в Кораба. Изпонакекси де що види, че и прибра един урунгел у Нисково, а се разведе с комшийката.
  • 5
    8
    не се наядохте
    Не се наядоха ейййй - като почнеш от Липовански и стигнеш до родата на оня лилипут Белоев....Просто едни и същи хора, едно и също си правят - крадат и крадат колкото могат и както могат. А Пенчо Милков се оказа най-лошият кмет, управлявал Русе. Надявам се да не го издигат изобщо комунистите догодина когато са изборите.
  • 1
    7
    Ъъъъ
    Това на Липовански поредната схема за гепене на пари ли е?
  • 4
    6
    Бай Пенчо, бай Пенчо...
    Хубаво си цъфнал на снимката, но само на 50-60 метра от теб в посока Пощата има осветителен стълб, а под него отлепени плочки от години. И снимка ти пратих миналата година - 14.08 и Празника на Русе и нищо не си направил за нещо елементарно. Но само това ли е? Ами счупените плочки пред Паметника на Свободата и пред "Тетевен", ръждясалите табла по главната улица на Енергото и Газта, да не говорим за кея - обърнати към тревата, а не към алеите осветителни тела, кога поливна система и колко много други нередности, които не изискват големи инвестиции. Но от тези не може да се краде. И предишния кмет Стоилов и ти бай Пенчо не ставате - големи боклуци излязохте. Русе не може да случи на кмет, това си е.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари