Откриха учебната година в българското училище в Букурещ

0
Тази година в училището ще се обучават 43 деца във всички класове - от 1-ви до 12-и
Тази година в училището ще се обучават 43 деца във всички класове - от 1-ви до 12-и Снимка: БНТ

Тази година в училището ще се обучават 43 деца във всички класове - от 1-ви до 12-и

Училище "Йордан Йовков" е към българското посолство, а обучението е по програма, одобрена от МОН. Учениците се обучават по български език и литература, като се използва хибридна форма на обучение - присъствено и онлайн, предаде БНТ.

Началото на учебната година беше осветено от викариен епископ на русенския митрополит Наум - епископ Макарий. Училището се намира в сграда, предоставена от посолството изцяло на тяхно разположение.

Обучението ще бъде от понеделник до петък, като два пъти месечно са предвидени и извънкласни дейности - направа на кукли, танци и народна музика, български обичаи. Учителките са г-жа Надежда Кула и Виолета Пикова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари