Откриха „Шанхай Тауър“ - най-високия хотел в света

1
Най-високият хотел в света „Шанхай Тауър“ официално бе открит в събота
Най-високият хотел в света „Шанхай Тауър“ официално бе открит в събота

Най-високият хотел в света „Шанхай Тауър“ официално бе открит в събота в Шанхай за посрещане на гости

Според местния информационен ресурс Pengpai, новият луксозен хотел се намира в небостъргача „Шанхай Тауър“, който се смята за втория най-висок небостъргач в света (632 метра) след дубайския Бурдж Халифа (828 метра), предава TACC, цитирана от Фокус.

Ресторантът е разположен на последния 120-и етаж на новия хотел на височина от 556,7 метра, с изглед към финансовия център Луджиадзуи, дигата на река Хуангпу и панорамата на целия мегаполис. Ресторантът твърди, че влиза в Книгата на рекордите на Гинес като най-високо разположения в света.

Фоайето на новия хотел се намира на 101-ия етаж на небостъргач на височина 474 метра. Стаите за гости са разположени между 86-ия и 98-ия етаж, а басейнът на 84-ия етаж е на височина над 393 метра. Общо хотелът разполага със 165 стаи, включително 34 апартамента.

Изграждането на небостъргача „Шанхай Тауър“ струва 15 милиарда юана (2,3 милиарда долара) и бе завършено през 2015 година. Вътре в кулата освен офис площи има и магазини, ресторанти, хотел и най-високата наблюдателна площадка в Шанхай и цял Китай на 118-ия етаж.

Преди отварянето на кулата Шанхай най-високата наблюдателна площадка се намираше на 100-ия етаж на Световния финансов център в Шанхай (474 метра), чиято сграда поради своята архитектура беше наречена от жителите „отварачката“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Жена се кара на мъжа си:
- Спри да пиеш и да лазиш, че детето гледа от тебе и трета година не може да проходи.

Харесай Дунавмост във Фейсбук