Откриха нова детска площадка в Бяла

0

В Бяла откриха нова детска площадка.

Съоръжението е изградено в квартал "Гара Бяла" със средства от предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.

Детската площадка е комбинирана за деца от 0 до 3 и от 3 до 12 години. Тя разполага с беседки за отдих, маса за шах, люлки, пързалки, катерушки и пясъчник. 

Кметът на Бяла Димитър Славов изрази задоволството си от облика, който е придобил района след реализираните проекти.

"Едно място, което беше една кална локва има вече много по-приветлив вид. Имаме да довършваме още малко озеленяване, но чакаме да стане по-подходящо времето за залесяване. Мисля, че стана едно много кокетно и приятно място. Освен това нещо тази година ние изградихме с наши средства и паркинга. Отделно построихме и още една площадка до храма. Цялото пространство там го виждам като голям цветен фонтан. Започнали сме изграждането на поливна инсталация и догодина ви каня по това време да видите. Няма да може да познаете района, казва за телевизия КИС 13 кметът на Бяла Димитър Славов

Градоначалникът заяви също, че се работи и в посока възстановяването на бившата детска градина в Гара Бяла, която отново стана собственост на Общината.

"Другата ми най-голяма радост - в съседство една запустяла, разрушена детска градина, най-хубавата детска градина в миналото, и която беше преминала в частни ръце, с 6 декара двор, 700 квадрата бетони, успяхме да си я върнем за 29 000 лева. В момента препроектираме, като идеята ни е да има музейна част, читалищна част. Ще има и 6 декара парк с готови дървета. Ще стане наистина едно чудесно място", допълни още Славов

Освен двете нови детски площадки Бяла вече се сдоби и с обемен цветен надпис с името на града, който е поставен в градинката до новопостроения храм "Св. Пантелеймон".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари