Откриха модерна детска площадка в Тетово

0

Днес, в село Тетово кметът Пламен Стоилов и Невяна Атанасова – кмет на село Тетово, откриха модерен кът за игра към детска градина „Роза“.

Проектът се реализира по Програмата за развитие на малките населени места и включва подмяна на дограма и смяна на детски съоръжения в ЦДГ ‘‘Роза‘‘, филиал село Тетово.

В градината се обучават 40 деца, които са разпределени в две групи. „Реализирането на дейностите по проекта създаде по-благоприятни условия за  обучение и игри на малчуганите в  с.Тетово.

Новите детски площадки отговарят на съвременните изисквания и нормативната база, като подпомагат по–доброто обучение и възпитание на подрастващите. Подмяната на дограмата, която е още от  построяването на сградата на детската градина от далечната 1969 г. ще допринесе за по-добрите условия, в които растат нашите деца“, заяви кметът на Тетово Невяна Атанасова и припомни, че тази година градината навършва 50 години.

Кметът Пламен Стоилов честити празника на децата – 1 юни и благодари на Невяна Атанасова, че показва как с малко пари могат да се направят много неща. Той се ангажира в рамките на следващите години да се подобри уличната мрежа в

селото, планиран е и ремонт на покрива на детската градина, а всяка година Тетово ще продължи да получава средства от Общината по Програмата за развитие на малките населени места.

Освен кметът Стоилов и Невяна Атанасова, гости на тържеството, с което децата и техните учителки изненадаха присъстващите, бяха кметове на кметства от общината, общинският съветник Ивет Георгиева, председателят на РКС – Русе г-жа Пенка Пеева, която връчи много подаръци на бъдещите първокласници и всички малчугани от градината.  

По проекта са почистени 1 дка прилежащи площи в двора на  детската градина, подготвен е терен за озеленяване, доизградени са многофункционални детски площадки, монтирани са беседки, спортни и детски съоръжения.

Проектът се изпълнява в рамките на 6 месеца и е на обща стойност 28 569,60 лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари