Откриха младо момиче и сириец след 208 часа под руините в Турция

1
Броят на оцелелите днес достигна девет души, а 31 души спасиха българските екипи в първите дни след трагедията
Броят на оцелелите днес достигна девет души, а 31 души спасиха българските екипи в първите дни след трагедията Снимка: БГНЕС

Броят на оцелелите днес достигна девет души, а 31 души спасиха българските екипи в първите дни след трагедията

Сириец на 65 години и младо момиче бяха спасени днес от развалините на сграда в град Антакия, окръг Хатай, 208 часа след опустошителното земетресение, което разтърси южната част на Турция на 6 февруари, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Със спасяването на двойката броят на оцелелите, извадени от руините днес, повече от седмица след най-силното земетресение в съвременната история на Турция, достигна девет души.

Броят на жертвите на земетресенията в Турция нарасна на 35 418, а 13 208 ранени все още се лекуват в болница, съобщи по-рано днес президентът Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Анадолската агенция.

"Бих искал още веднъж да благодаря на всички приятелски и братски страни, които денонощно събират помощи за нашия народ, подкрепят с екипите си усилията ни за търсене и спасяване на хора и не ни забравят в молитвите си", добави Ердоган.

31 души спасиха българските екипи в първите дни след трагедията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Четящ и неразбиращ
    Не го оправихте този словоред. Вижте в последния абзац каква глупост пишете заради това! 31 души спасили българските екипи?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари