Откриха лодката на изчезналите край Дуранкулак рибари

0
Операцията по издирването им, в която се включиха катери на Гранична полиция, Морска администрация и хеликоптер на ВМС продължи три дни и бе прекратена
Операцията по издирването им, в която се включиха катери на Гранична полиция, Морска администрация и хеликоптер на ВМС продължи три дни и бе прекратена Снимка: БГНЕС

Рибари от Дуранкулак откриха лодката на изчезналите преди седмица двама техни колеги, съобщи  кметът на Шабла Мариян Жечев, цитиран от Труд.

49-годишният Коста Мянков и 29-годишният Галин Тодоров са в неизвестност от 19 декември, когато излезли в морето да прибират мрежи преди времето да се влоши, но така и не се прибрали.

Операцията по издирването им, в която се включиха катери на Гранична полиция, Морска администрация и хеликоптер на ВМС продължи три дни и бе прекратена. Доброволци обаче не спряха да претърсват брега, а колеги на изчезналите тръгнаха в морето по дирите им.

На 26 декември при тралене на дъното именно те открили лодката на около 2,5 км навътре, оплетена в мрежи. „Видимо е цяла, но от рибарите няма следа. В момента времето е тихо. Водолазен екип от ВМС претърсва района, но засега без резултат“, уточни Жечев.

Източник: Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари