Рибари се готвят да блокират пътя Варна - Дуранкулак

2
Рибар от село Българево е глобен, че пуска лодката си от залив Болата
Рибар от село Българево е глобен, че пуска лодката си от залив Болата Снимка: БНР

Рибар от село Българево е глобен, че пуска лодката си от залив Болата

Днес полицията е съставила констативен протокол на потомствен рибар от село Българево, който над 40 години пуска лодката си от залива Болата.

„Днес, 30 август, сутринта рибарите от крайморска Добруджа отново бяхме сюрпризирани със съставяне на констативен протокол от служителите на полицията от РПУ Каварна. Не зная този път кой е издал заповедта, защото преди около два месеца се оказа, че никой не е издал заповедта и от полицейското управление на собствена глава са написали този констативен протокол, каза пред Добрич Лучиянов, цитиран от Про Нюз Добрич.

По думите му актът е на стойност от 1000 до 3000 лева при първо нарушение, а при второ – от 3000 до 6000 лева. Той подчерта, че актът се съставя на човек, който от поне 40 години си пуска лодката от залива Болата.

„Не плаж Болата, а залив Болата. Това, че нашите псевдо екозащитници го кръстиха плаж Болата е нещо ново – отпреди 10-15 години. Това винаги е било залив Болата и местните хора от крайморска Добруджа, са си пускали лодките от там. Това е единственото място, където можеш да се скриеш при лошо време и т.н. И днес на този жител на с. Българево, бай Таско, за тези, които не го познават, той е потомствен рибар, му беше съставен акт в размер на 1000 до 3000 лева“, обясни риболовецът.

До акцията на полицията и констативния акт се стигнало след сигнал от хора, които са нощували на плажа. Лучиянов публикува видеоклип, на който се виждат паркираните им автомобили, както и разпънатите палатки. Той е категоричен, че нямат право да разпъват палатки на плажа, но тях никой не ги глобява.

„Когато сутринта в 7:00 часа отидохме казаха „Ние тук почиваме, не можете да ни вдигате шум“. Дотам стигна наглостта им. На екотуристите някой им пречи сутринта да спят до късно. Някой им пречи сутринта да използват плажа и околните храсти за тоалетна. Подали сигнал до една национална телевизия, която е готова веднага да отрази медийно, за да блесне. След което са сезирали полицаите и те решили, спазвайки закона, да съставят акт на големия природонарушител бай Таско за това, че си е пуснал лодката. Нещо, което той, неговите роднини, ние – любителите рибари, правим от много години в залива Болата“, посочи Лучиянов.

Той предупреди, че рибарите са готови на много сериозни протести, такива, каквито бяха през 2017 година. „Това няма да се търпи повече. Очаквайте в събота или неделя да бъде блокиран международният път от Дуранкулак към Варна. Другия вариант е да се блокира пътя за Болата. Силно се надявам акад. Денков да изпрати по най-бързия начин екоминистъра си и да се реши проблемът. Защото този път номерът няма да мине с „Няма такава заповед. Успокойте се местно общество!“ Този път, ако трябва, акад. Денков ще дойде при нас, за да успокои хората на крайморска Добруджа“, заяви Виктор Лучиянов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари