Трагедия в морето край Китен

1
Рибарят Недко Шуков се удави, спасиха колегата му
Рибарят Недко Шуков се удави, спасиха колегата му Снимка: ОДМВР - Бургас

Рибарят Недко Шуков се удави, спасиха колегата му

Двама рибари се обърнаха с лодката си в морето край Китен този следобед, съобщиха очевидци, цитирани от Флагман.бг.

Инцидентът е станал около 13:30 часа.

Тялото на единият – Недко Шуков (62 години) вече е извадено, а водолази търсят другия.

ОДМВР - Бургас

Малко по-късно стана ясно, че вторият рибар е спасен.

Междувременно от полицията съобщиха подробности за трагедията:

Около 13:20 ч. днес в РУ Приморско е получено съобщение от двама рибари от Карнобат за това, че забелязали в морето срещу носа на пристана в Китен обърната лодка. Рибарите заявили, че ще направят опит да спасят падналите във водата свои колеги.

Към мястото на инцидента се оправили полицейски служители и служители от “Гранична полиция”, които констатирали, че карнобатлии успели да качат в малката си по обем лодка единия от падналите рибари, а вторият е бил превозен до сушата хванат за борда. Излизайки на пристана служител от “Гранична полиция”, предприел реанимиращи действия спрямо рибаря, плуващ заедно с лодката, но въпреки тях той починал. Тялото на 61-годишния мъж от ямболското село Каравелово е откарано за аутопсия в отделение “Съдебна медицина” към УМБАЛ-Бургас, а неговият приятел - 72-годишен мъж от с. Каравелово, общ. Тунджа, обл. Ямбол е отведен за лечение с хипотермия в УМБАЛ - Бургас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари