Откриха изложба на бездомни котки в Русе

11

Животинките си търсят нов дом

Изложба на бездомни котки, спасени и излекувани от сдружение "Германо-българска помощ за животните", е представена в Екомузея в Русе.

"Целта на изложбата е да намерим дом на тези прекрасни котенца, които са били изоставени на улицата и са били болни. След като са попаднали при нас, ние сме ги излекували и сега изглеждат в страхотна форма. Готови са за домашни любимци", каза д-р Катерина Маркова - председател на сдружение "Германо-българска помощ за животните", цитирана от БТА.

Сред котките е Флъфи. Тя е намерена преди време в безпомощно състояние, лекувана е в клиниката на сдружението и вече може да намери своя нов стопанин.

"Когато я намерихме, нямаше възможност да диша, беше със силна инфекция на нослето и дробовете. Сега е излекувана. Има съвсем мъничко образувание в нослето, като периодично трябва да получава инжекция, за да не се възпалява повече и по този начин да се контролира нейното здравословно състояние. Иначе е изключително гальовна. Тя е нашата царствена особа. Пръска чар и красота навсякъде", обясни Маркова.

Тя коментира, че осиновяването на животни е труден и отговорен процес, като сдружението годишно успява да намери дом на около 30 четириноги в България и в Германия. Новите им стопани трябва да отговарят на определени условия.

"Ние не даваме животните на всеки. Трябва да имат подходящи условия, любов и желание, защото осиновяването на домашен любимец е отговорен процес. Трябва да сте наясно, че вие ще сте стопанин до края на живота на това животинче. Ще има медицински разходи. Понякога ще ви ядосва, защото ще прави нещо непредвидено и неочаквано за вас. Но както обичаме децата си и им прощаваме понякога белите, по същия начин трябва да се отнасяме и с животинките", каза Маркова.

В клиниката към сдружението има малък приют, в който се отглеждат 20 котки и 40 кучета.

"Ние сме основно кастрационен център и годишно правим около 1700 кастрации на котки и кучета. Около 1000 животни на година влизат при нас и за лечение", обясни Маркова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    1
    Хубава изложба
    Много мили, дружелюбни и сладки котки! А домакините – любезни!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари