Откриха изчезналия в Хърватия самолет

0
Няма оцелели при инцидента
Няма оцелели при инцидента Снимка: Getty Images / архив

Пътниците на борда на самолета "Чесна", който изчезна вчера от радарите, а днес бе открит, са загинали

Това съобщи хърватската гражданска защита, цитирана от телевизия Ен1 и БТА.

Изчезналият в Хърватия самолет модел "Чесна" бе намерен малко преди обяд в хълмистата и гориста зона на Брочанац, в област Карловац, съобщи хърватският "Ютарни лист".

Спасителният екип е видял и снимал с дрон части от опашката, крилата и кабината на самолета и е съобщил точните координати на мястото.

Самолетът излетя от град Сплит на брега на Адриатическо море и изчезна от радарите вчера преди обед на път за Германия. Хърватските медии отбелязват, че времето е било изключително неблагоприятно за полети.

Около 400 души участваха в издирването.

Щом бе видян от въздух, бяха изпратени наземни сили. За съжаление, е потвърдено, че всички пътници от самолета "Чесна" са загинали и следва полицейско разследване, каза шефът на гражданска защита Дамир Трут.

Той не посочи каква е националността на загиналите.

По-рано "Ютарни лист" цитира началника на полицейското управление в Карловац Дарко Братич, според когото пилотът е швейцарски гражданин, мъжът и жената са германски граждани, а на борда е имало един хърватски гражданин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари