Откриха древна статуя на маите с QR код

1

Древната цивилизация на маите винаги е била обвита в мистерии. Артефактите, които са достигнали до нас се смятат за едни от най-ярките доказателства за присъствието на извънземни на планетата ни в далечното минало.

От една страна цивилизацията им е била изключително примитивна за нашите разбирания. Но Маите са разполагали с детайлни астрономически познания – нива на знания, които едвам успяваме да достигнем днес със свръхмодерните и мощни телескопи.

Този малко известен артефакт открит в Мексико наистина не може да бъде пренебрегван, като ясно доказателство за високо технологична намеса в далечното минало:

Статуята изобразява хуманоид, с това, което изглежда като скафандър. Наистина интересното обаче е, че на мястото на лицето има това, което ясно наподобява QR код, като тези, които има в почти всички реклами днес!

Но това е невъзможно! QR кодът е изобретен през 1994 г, а според учените, статуята датира от далечния пети век сл. н. е.  – тъй нареченият класически период на цивилизацията на Маите!

Но тук нещата стават изключително странни!Изследователите са изобразили кода от статуята в стандартния черно-бял формат:

Когато кода се сканира със смартфон идва голямата изненада!

Източник: Bradva.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!
Етикети

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари