Отказват ли се катаджиите от криене в храстите

0
Пътна полиция реши да приложи нов подход
Пътна полиция реши да приложи нов подход Снимка: МВР

Пътна полиция реши да приложи нов подход

Интересен е новият подход, който смята да приложи Пътна полиция при проверките за алкохол и наркотици. Катаджиите ще застават и по бензиностанции, за да тестват шофьорите, спрели там да заредят или просто да си починат.

Това е практика, която отдавна се прилага в Западна Европа например. А добрият резултат от нея е, че ще може да се засичат подпийнали или дрогирани шофьори още при тръгването им на път, отбелязва вестник „24 часа“.

Защото преди да потегли, обикновено всеки водач минава да зареди с гориво. И ако дрегерът покаже, че е употребил алкохол, направо ще го свалят от колата. Това значително може да намали катастрофите, причинени от неадекватни и забавени реакции заради алкохол или наркотици.

На подобен подход му се казва превантивен контрол, който може да бъде много по-ефективен, вместо да се прилага тактиката с криенето в храстите само и само да бъде хванат някой, че е нарушил правилата. Далеч по-важно е да се предотврати катастрофа, а не да се пишат глоби, които след това с години не могат да бъдат събрани и това да създава чувство за недосегаемост на нарушителите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -6
    1
    Аби
    В цяла ЕС полицаите се крият. Защо в България това е проблем? Защо тогава всеки иска европейска заплата и прочие
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари