Отиграват "пламване" на пожар в бургаски мол

0
Акцията е заради фаталните инциденти в двата  руски мола
Акцията е заради фаталните инциденти в двата руски мола

Бургаски мол ще бъде опразнен, а посетителите евакуирани на безопасно разстояние, след пожар, който ще "пламне" по време на учение на 10 април, съобщават от полицията.

Пожаро-тактическото учение е предвидено за 8,45 ч. утре в търговски център в к-с "Славейков". Учението е заради фаталните инциденти в двата  руски мола - в Кемерово и Москва от последните дни, при които загинаха и бяха ранени множество хора, уточняват от ОД МВР Бургас.

Акцията  ще се ръководи от началника на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"  комисар Васил Василев.

Ще бъдат разиграни "пожар" в заведение, разположено в атриума на мола, евакуация на хора и "гасене" на огнените пламъци. Предвидено е да се включат три структури на Регионална Дирекция Пожарна безопасност и защита на населението  и служители от сектор "Специализирани оперативни дейности".

Пожаро-тактическо учение ще се проведе със съдействието на управата на мола и  Община Бургас, като ще покрие територията и на централната градска част и прилежащите към търговския обект зони от к-с "Славейков".

След подаването на сигнал за инцидента, пожарните ще се придвижват в реално време по различни маршрути, за да се определи бързината и най-оптималния от тях, предупреждават от Областната дирекция на МВР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари