Отец Дираир Хадавян: Няма човек, който да е общувал с дядо Неофит и да не страда

4
Прочетох нелепи изказвания относно почестите, които бяха оказани на българския патриарх, заяви свещеникът в арменската църква "Света Богородица" в Русе
Прочетох нелепи изказвания относно почестите, които бяха оказани на българския патриарх, заяви свещеникът в арменската църква "Света Богородица" в Русе Снимка: Facebook

Прочетох нелепи изказвания относно почестите, които бяха оказани на българския патриарх, заяви свещеникът в арменската църква "Света Богородица" в Русе

"Скъпи сънародници! Току що се завръщаме от поредното дълго и изморително пътуване.

Поводът този път бе поднасянето на съболезнования от името на Негово Светейшество Карекин Втори, Католикос на всички арменци, Владическия орден на Првопрестолния Ечмиадзин, както и на Архиерея на Епархията ни Негово Високопреосвещенство Епископ Датев Хагопян по повод кончината на Негово Светейшество Неофит, Патриарх Български и Митрополит Софийски.

Пътят не беше толкова мъчителен заради многото километри с които отдавна свикнахме, по-скоро заради спомените съпътстващи ни в този ден. Спомени свързани със Светия отец, с който трябваше да си вземем последно Сбогом!

Като Митрополит Русенски, той беше изключително благоразположен и толерантен към всички деноминации на Христовата Църква както и представители на други религии. Именно Дядо Неофит позволи да поставим началото на прекрасната традиция, да се поздравим по повод Възкресение Христово.

Традиция, с която Русе се прослави! Откликваше на всяка наша покана. Благослови с присъствието си незабравимия фестивал ,който организирахме по повод 1700 годишнината от приемането на Християнството в Армения, като официална религия. Всяка година на 24 април изпращаше Български духовници, които да участват в шествията, които организирахме. Никога не ни пренебрегна нито като Митрополит, нито като Патриарх Български. Благодаря на Господ!

Благодаря Му че ми даде възможност за последно да целуна десницата, която много пъти ме бе благославяла! И понеже наред със съболезнователните коментари тук, прочетох и някои нелепи изказвания относно почестите, които днес му бяха отдадени, ще добавя, че съм сигурен че няма човек, който поне веднъж да е общувал с него и да не страда в този ден.

Дори духовния клир, правителството и армията днес да не бяха изпратили Негово Светейшество с подобни почести, то ангелите небесни щяха да го посрещнат с такива!, написа снощи Дираир Хадавян в социалната мрежа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -5
    6
    Олигофрен 2 и 4
    След като мръсотията при теб изтича не през задния вход, а през устата, предполагам, че в най-скоро време ще хвърлиш топа поради самоотравяне. Пък и ти е време отдавна. Един боклук по-малко, дано не си се размножил. Но ако си го направил, със сигурност на погребението ти ще се играят буйни танци от радост.
  • 8
    5
    православен
    Достойни думи за достоен човек! Бог да го прости! А вие по-долу, смирете се, млъкнете, няма още деветини!
  • 1
    4
    2 до олигофрена 3:
    Малийййй! Къде в поста ми прочете „арменец“, бе идиот?!!! И как разбра с кокошия си мозък, че „плюя“ свещеник?!!! Не, трябвало е да се стечеш между краката на майка си като менструация, или поне баща ти на чекия да те беше изхвърлил! Отпадък!
  • -12
    3
    До олигофрена 2
    Изрод, свещеникът, когото плюеш, е АРМЕНЕЦ! Първата държава в света, приела християнството като държавна религия, е Армения. Парадоксът, че получовек като тебе, лишен от елементарна култура и възпитание, пещерен мизантроп и ксенофоб (тия думички не ги разбираш, а и не знаеш кого да питаш какво значат), има достъп до интернет. Едно от постиженията на цивилизацията, а ти си още в пещерите.
  • 4
    2
    До 1:
    Имаме си една българска поговорка: хубаво момче, ама турче! А евреин ли е – не ми го хвали! Тé така е по наш'те географски ширини. Винаги трябва да имаш едно наум!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари