Отборите на Китай и Канада са първите, които пристигат в Русе

0
При очакваните няколко хиляди гости, Русе разполага с 1800 добри хотелски места
При очакваните няколко хиляди гости, Русе разполага с 1800 добри хотелски места

При очакваните няколко хиляди гости, Русе разполага с 1800 добри хотелски места, а регионът с 2800.

Мъжките волейболни отбори на Китай и Канада ще бъдат първите, които ще пристигнат в Русе за Световното първенство.

Тимът от азиатската държава се очаква още на 9 септември, а волейболистите от страната на Кленовия лист ще пристигнат около 4 часа на 10 септември. Според подадената заявка, тимът на Франция ще лети до Букурещ, а оттам ще бъде извозен до Русе. Холандия каца в София, а Китай и Канада имат полети до Варна.

Интересното е, че тимът на Египет е записан, че пристига с автобус. Това съобщи управителят на комплекс „Дунав плаза”, където ще бъдат настанени спортните делегации, Албена Михова.

Според нея, в хотела на центъра на Русе ще бъдат настанени и шестте отбора, с общо 141 състезатели и съпътстващите ги технически лица. „Нашата задача е да създадем перфектните условия и организация за съставите, по посрещане и изхранване, за да се чувстват те като у дома си. Предстои да изясним мерките за безопасност и сигурността на отборите със зам. председателя на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев, тъй като това е задължение на федерацията, но тъй като той е много зает”, обясни Михова.

Според нея, менютата за храна на отборите са отдавна уточнени и съгласувани с федерацията, като се набляга на по-европейска кухня, съобразена с изискванията за изхранване на спортисти. Ще се приготвя закуска, обяд, вечеря и следобедна закуска.

Любители на волейбола от Бразилия вече се разхождат по центъра на Русе. Първите фенове на Китай също вече са пристигнали в дунавския град, заяви председателят на браншовия съюз на хотелиерите и ресторантьорите Крисимир Иванчев.

Млади представители на азиатската страна са започнали от три-четири дни и посещения на местни туристически обекти като Скалния манастир „Свети Димитър Басарбовски”, Средновековния град Червен, Ивановските скални църкви и др. Според , освен „Дунав плаза”, вече е резервиран и хотел „Рига”, който също ще посреща гости, свързани със Световното първенство по волейбол.

„На базата на запитвания и резервация, очакваме няколко хиляди туристи от цял свят, само от Бразилия ще са над 2000 души. Повечето от феновете идват в последния момент и се търсят места, но интересът е голям. Затова хотелите и ресторантите в Русе трябва да са добре подготвени за офанзивата. Някои от тях вече подготвиха телешки стекове по бразилски”, посочи Иванчев.

Според него Русе разполага с 1800 добри хотелски места, а целият регион – с общо 2800 места. Все пак, той се надява, че дунавският град ще се представи добре и ще задоволи изискванията на хилядите си гости.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари