От Македония са пращали тайни записи на Борисов

0
Обвиниха Зоран Заев във връзки с България
Обвиниха Зоран Заев във връзки с България

Обвиниха Зоран Заев във връзки с България

Лидерът на опозиционния Социалдемократически съюз в Македония Зоран Заев е предавал незаконни записи на българският премиер Бойко Борисов, писа излизащият в Скопие вестник "Дневник".

Заев е предавал информация на шефа на делегацията на Европейския съюз Айво Орав и на българина Стефан Шанов от България, пише в коментара си Мирка Велиновска от „Дневник”. Освен за българското посолство, Заев е предавал информацията – снимки, записи и документи, директно на Бойко Борисов на 29 май 2015 г., когато Заев е на посещение в София и има срещи с Борисов и в централата на БСП, пише Монитор.

В началото на февруари 2015 г. Заев започна да излъчва публично записи от разговори на водещите македонски обществени личности, включително и на министри от правителството на Никола Груевски. Според Заев в страната са били подслушвани над 20 000 души. Той наричаше всеки излъчен запис "бомба".

Според публикацията в „Дневник”, записите, които македонският опозиционер е предал на българския премиер, се отнасяли за работата на служителите от нашето посолство в Скопие, както и техните навици след работа.

Според вестника, съществото от Муртино (Заев), освен да общува с чужди разузнавания като МИ 6 например, най-много искал да сътрудничи на Борисов, а Борисов пък бил радостен да приеме това сътрудничество.

Заев получил от таен донор записите, които нарича бомби. Снимките са разделени в три групи – първите се отнасят до македонски политици, които не се котират на международния пазар, отбелязва „Дневник”, вторите стават за местните медии и звезди, а третите засягат международните мисии и са най-интересни. Част от тях се отнасяли до интимните взаимоотношения на Орав, който имал отношения с българина Стефан Шанов от София. От тази трета купчина документи Заев правил подаръци на чужденците, като е раздал "бомби“ на Италия, Гърция, Хърватия, Сърбия, Косово, се казва още в статията, озаглавена „В Македония се снима римейк на италианския „Амаркорд” - Заев давал „бомби” на Бойко Борисов и Айво Орав. Според вестника, Македония се превърнала в пълна лудница.

Македонският в. „Дневник” завършва, че Заев има „уйjдурма” с българите, а официално Скопие го обвини, че цели да свали правителство по незаконен начин.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари