От какво се страхуват различните зодии?

0
Галеници на съдбата през годината са Овен, Водолей, Телец, Козирог, Рак и Скорпион
Галеници на съдбата през годината са Овен, Водолей, Телец, Козирог, Рак и Скорпион

Галеници на съдбата през годината са Овен, Водолей, Телец, Козирог, Рак и Скорпион

Всеки страх обитава подножието на нашата човешка същност, но той не определя кои сме ние.

Страхът търси свой дом, в който да намери безопасност чрез нашето приемане, успокояване, укротяване и разбиране, карайки ни да го усетим. Усетен и приет, страхът се превръща в част от образа на нашия духовен водач, пише 24 часа.

Интегрирайки нашия дълбок страх с обогатения от него образ на духовния ни водач, ние осъзнаваме, че никога не сме сами. Пред всяко едно изпитание може да се обърнем точно към този образ, който ни закриля, дава сили и ни обгръща с мощната си любов и увереност. През каквото и изпитание да бъдем изправени в този физически свят, ние знаем, че обединени с образа на нашия духовен водач, който става все по-ясен и по-силен с усещането, разбирането и приемането на поредния страх в живота ни, ние ставаме все по-цялостни. А една цялостност е способна да преодолее всички препятствия на пътя ни.

По този начин всеки един страх от поредната трудност, т.е. от поредния урок, се трансформира в една още по-могъща цялостност. Този енергиен кръг на обмен представлява собствената ни вселена, заредена със силата на лечение. Лечение на най-големия страх - страха от самотата. Защото всъщност страхът живее в самота, така както любовта живее в цялостност. Страхът принадлежи на физическия свят, изпълнен с изпитания, а любовта принадлежи на нашия дух, който ни дава силите да преминем през всички житейски изпитания.

Любовта живее в нас, в облика на нашия духовен водач, който ни се разкрива в своята абсолютна цялостност единствено тогава, когато усетим, разберем и приемем страхове си, живеещи в подножието на нашата същност. В процеса на преоткриване всеки един страх е олицетворение на физическия дискомфорт, който изпитваме в пътя на осъзнаването на нашия дух. Този физически дискомфорт или т. нар. болка, породена от страха, се превръща във враг, чието присъствие трябва да усетим и да признаем. Защото всеки един наш враг търси внимание и като не го получи, ни разрушава. В момента, в който той получи достатъчното за него време, внимание и бляскавост на сцената на нашето съзнание, той вече може да бъде умиротворен със силата на нашия духовен водач, който, от своя страна го трансформира в натрупано знание и опит, израстващи в мъдрост.

Изпитанията от враговете ни се превръщат в нашите мъдри учители. А нашата мъдрост служи като водач на другите, загубили се и живеейки в страх души, в техния път на търсене и преоткриване на силата в себе си. Преоткривайки силата в себе си, ти осъзнаваш, че нямаш нужда от никого или нищо да те спаси, а си цялостен и напълно способен да излекуваш сам себе си. А тези умения - да преоткриваш силата в себе си, се превръщат в любов. Затова само силните могат да обичат, докато всички други още се учат на тази сила.

Най-често несъзнателно ние олицетворяваме нашия страх със смъртта. Но смъртта е страшна само за тези, които не са открили своя собствен духовен водач. За тези, които са го направили, смъртта престава да е страшна и се превръща в завръщане към любовта, към реалността, от която сме дошли да изживеем илюзията, наречена “живот”.

Да надникнем отвъд илюзията, обръщайки се навътре към самите нас, търсейки от какво точно ни е страх. Нека започнем новата година, вървейки в посока преоткриване на любовта, като имаме смелост да се вгледаме надълбоко в страха и какво познание разкрива той за нас.

Водолей

Ако вашето Слънце, Луна или асцендент се намират в знака на Водолея, водещият страх при вас е да не загубите вашата индивидуалност, свободата си и приятелите. Страх ви е да не загубите своето обкръжение, в което се разпознавате най-добре с приетата от вас идентичност. Страхът също се появява при способността ви да реализирате вашите най-идеализирани мечти.

Тъй като се харесвате най-много във вашия нестандартен начин на мислене и подход, всяко едно приобщаване към общото мислене, начини и очаквания за живот най-силно всява страх във вас. Страхът от зависимост от другите. Преодолявайки този страх, вие може да преоткриете вашата независимост, непринадлежаща на обкръжението, в което се намирате. Вашата независимост единствено принадлежи на вашата способност да бъдете себе си не заради, а въпреки.

Риби

Ако вашето Слънце, Луна или асцендент се намират в знака на Риби, водещият страх при вас е да не загубите вашите илюзии. Тези илюзии, които подхранват вашите усещания на жертва или спасител, самоизграждащи поредната ви роля на умиротворител. Страх ви е да погледнете реално на действителността, че нито вие, нито друг има способността да спаси друг, без “другият” да е готов за това.

Преодоляването на този страх е единствено възможно чрез култивиране на вяра в духовното и в божествения произход на света. Вяра, че всеки сам има способността да твори избрания от него път.

Овен

Ако вашето Слънце, Луна или асцендент се намират в знака на Овен, водещият страх при вас е да не загубите вашата себеизява. Страх ви е да не може да наложите желанията си и всичко да не се случва по вашия начин и във вашето време. Страх от загуба на контрол и самостоятелност.

Проправяйте собствения си път, като потегляте по него, без да задължавате другите да ви следват. Подчинете себе си на собствената си воля.

Телец

Ако вашето Слънце, Луна или асцендент се намират в знака на Телец, водещият страх при вас е да не загубите вашия комфорт, материални придобивки и уюта на познатото. Страх ви е от промяната и несигурността, която тя носи. Непознатото ви плаши и здраво се придържате към всичко това, което е сигурно, проверено и познато във времето. Стиснали сте здраво това, което имате, от страх, че парите няма да ви стигнат.

Давайте! Това, което давате, ви се връща, като трупате не само материална, но и духовна сигурност.

Близнаци

Ако вашето Слънце, Луна или асцендент се намират в знака на Близнаци, водещият страх при вас е да не може да общувате, да не останете сами в еднообразие и да не загубите връзката със света около вас. Страх ви е от самотата и да няма с кого да споделяте вашите мисли, идеи, да обменяте информация.

Чрез писане, редене на пъзели, шофиране или изучаване на нов занаят вие може лесно да разсеете страха.

Рак

Ако вашето Слънце, Луна или асцендент се намират в знака на Рак, водещият страх при вас е да не сте отхвърлени и емоционално пренебрегнати. Страх ви е от дълбоката ви чувствителност и да не бъдат отблъснати вашите грижи за тези, които обичате. Но също така ви е страх да не останете без човека, който се грижи за вас. Преодоляването на този страх е възможно, като подхранвате вашата чувствителност чрез изкуството. Придавайки образ на вашите емоции, вие ги пренасяте от подсъзнанието в осъзнатия свят на творчеството.

Лъв

Ако вашето Слънце, Луна или асцендент се намират в знака на Лъв, водещият страх при вас е да не загубите любовта и блясъка си. Страх ви е да не би да не получите желаното от вас внимание и одобрение. Страх ви е да не бъдете игнорирани и пренебрегнати, губейки своята значимост.

Преодоляването на този страх е като споделяте вашия артистизъм, преоткривайки го в различни креативни занимания, които да запълват вашето всекидневие. Пеенето, театърът или танците биха превърнали страха в забавление.

Дева

Ако вашето Слънце, Луна или асцендент се намират в знака на Дева, водещият страх при вас е да не сте перфектни, достатъчно умни, способни, работещи и материално осигурени. Страх ви е да нямате работа, с която да сте нужни на другите, да им служите и да сте потребни. Страх ви е да не сте материално ощетени. Страх ви е от провала и да не сгрешите. Преодоляването на този страх е възможно, като занижите безумно високите стандарти и очаквания, които имате към себе си, а оттук и към другите. Нужно е да приемете, че невинаги може да сте перфектни и не сте задължени пред никого, дори и пред себе си, да сте изрядни. Не стойте там, където не сте оценени.

Везни

Ако вашето Слънце, Луна или асцендент се намират в знака на Везни, водещият страх при вас е да не загубите вашия партньор, отражението, в което се разпознавате и ви допълва. Страх ви е да сте решителни, да не би поради прибързаност да не съумеете да вземете правилното решение. Страх ви е да сте сами и да нямате партньор, с когото да споделяте мислите си. Също ви е страх от грозотата, неприветливата среда и от всякакъв вид конфликти. Не търпете грубото отношение и некомфортната среда и приемете конфликта като част от постигане на вътрешен баланс.

Скорпион

Ако вашето Слънце, Луна или асцендент се намират в знака на Скорпион, водещият страх при вас е да не загубите самоконтрол, да не ви предадат, излъжат или да не ви използват. Страх ви е напълно да се доверите на мотива на другите и да приемете това, което е видимо на повърхността.

Преодоляването на този страх става чрез насочване на вашия интензивен фокус и страст в посока, която ви дава знания от дълбочините на отвъдното. Позовавайки се на езотерични науки, астрология, изследване на всичко тайно, мистично и скрито, вие задоволявате жаждата си за яснота и истина - основа на вашата емоционална сигурност. Сексът също ви зарежда със сила, за да се борите със страховете си.

Стрелец

Ако вашето Слънце, Луна или асцендент се намират в знака на Стрелец, водещият страх при вас е да загубите възможностите си за пътуване и разширяване на познанията за света. Страх ви е от липсата на смисъл и щастие в живота ви.

Преодоляването на този страх е възможно, като разширите своите възгледи чрез четене на различни философски текстове. Общувайте с хора от други националности или религии.

Козирог

Ако вашето Слънце, Луна или асцендент се намират в знака на Козирог, водещият страх при вас е да не загубите вашето уважение и да не се провалите. Страх ви е да не би да не осъществите вашите цели и да не може да се справите с поставените задачи. Страх ви е да приемете нов, непознат и неизпитан начин на живот, придържайки се към консервативните си, вече изпитани във времето принципи.

Преодоляването на този страх е като уважавате себе си заради вашата устойчивост и упоритост в следването на целите си. Научете се да подкрепяте другите, така ще бъдете уважавани не за това, което сте постигнали, а за подкрепата, която сте оказали.

През 2024 година планетата учител Сатурн, който контролира израстването ни чрез усещането, разбирането и приемането на страховете ни, се намира в съзвездието Риби, което ще рече: година на изпитания за всички, чиито слънца (духове), луни (души) и асценденти (временните ни прояви “тук и сега”) се намират в Риби; зор за тези в съзвездието Близнаци и Стрелец и голяма мъка за тези в Дева, Лъв и Везни.

Галеници на съдбата са Овен, Водолей, Телец, Козирог, Рак и Скорпион.

* Ива Хооп е ученичка на Стилиян Иванов, която живее и работи в Ню Йорк по неговата система - “АСЕМАН себепознание”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари