От днес германците пътуват за 9 евро месечно с обществения транспорт в цялата страна

3
Това е една от мерките, въведени от правителството за смекчаване на ефекта от високата инфлация
Това е една от мерките, въведени от правителството за смекчаване на ефекта от високата инфлация Снимка: iStock

От днес германците могат да купуват месечен билет за обществения транспорт в цялата страна на цена едва 9 евро - една от мерките, въведени от правителството за смекчаване на ефекта от високата инфлация, съобщи ДПА

Германският железопътен оператор "Дойче бан" (Deutsche Bahn) и множество транспортни асоциации в страната започнаха да продават билетите, които ще са валидни за пътуване от юли и в рамките на тримесечен период, уточнява БТА

Някои местни транспортни оператори започнаха продажби на билетите още миналата седмица, дори преди окончателното гласуване на мярката в горната камара на германския парламент - Бундесрата - в петък, която одобри законодателния пакет.

Пътниците, закупили новия билет, ще могат да го използват, за да пътуват в цялата пътнотранспортна мрежа на страната, освен по високоскоростните отсечки.

Предложението идва на фона на високата инфлация през последната година и скока на цените на енергията, свързан с войната в Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари