От днес: Без камиони между 30-ти и 47-ми километър на магистрала "Хемус"

1
Ограничението ще важи до 30 септември
Ограничението ще важи до 30 септември Снимка: Ministry of Environment and Water

Лекият трафик ще преминава двупосочно в тръбата за София на тунел „Витиня“ и двупосочно в свободните от ремонтни дейности платна на магистралата

От събота - 18 юни, до 30 септември т. г., се ограничава движението на МПС над 12 тона между 30 и 47 км на магистрала „Хемус“, в двете посоки, съобщават от АПИ.

Спирането на тежкотоварния трафик е за доизграждането на трите напречни връзки между двете тръби на тунелВитиня“ и ремонта на 4 виадукта – в платното за София на съоръженията при км 35+144 и км 35+760 и в платното за Варна на виадуктите при км 33+910 и км 34+220.

По време на ремонтните дейности камионите над 12 тона ще преминават по обходен маршрут: от пътен възел „Витинска река“ при 30-ти км на АМ „Хемус“ по път I-1 София – Ботевград и път II-17 до пътен възел „Ботевград“ при 47-ми км, и обратно.

Лекият трафик ще преминава двупосочно в тръбата за София на тунелВитиня“ и двупосочно в свободните от ремонтни дейности платна на магистралата. Движението на МПС до 12 тона ще се осъществява двупосочно в платното за София от 32-ри до 34-ти км с по една лента във всяка посока на движение, а от 34-ти до 36-ти км ще е двупосочно в платното за Варна с по една лента за всяка посока на движение. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание, да спазват стриктно поставената пътна сигнализация и ограничението на скоростта – до 50 км/ч.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари