Освежаване на труповете!

3
Ама как ще ги изтрайваме по 12 години "освежените" кметове?!
Ама как ще ги изтрайваме по 12 години "освежените" кметове?!

НОВИНИТЕ ДНЕС, 13.09.2019 Г.

- МЪЛЧАЛИВ ХОРИЗОНТ. За първи път Българското национално радио тази сутрин замлъкна. Официалната версия е, че правили профилактика на предавателите. Неофициалната - че никой журналист не иска да води предаването, след отстраняването на Силвия Великова от ефира. Заглушаването на свободното слово продължава и вероятно при следващата класация България ще потъне много по-надолу от сегашното 111 място по свобода на словото. Цацаров разпореди проверка, която да извърши Гешев - същият, заради критиката на когото беше махната Великова. Дали си мислят, че някой им вярва!?!

- ГЛАВАНАЦИ. Както е известно на всички ни, Премиерът - Слънце никога не греши. Грешат неговите подчинени, като не го слушат или не изпълняват. Той - никога! И най-вече при скандалите. Всеки един скандал го кара след като прецени обществената реакция като опасна за него, да хвърля вината върху някого и да се възмущава най-много от всички. Така стана и днес, когато изригна в справедливо възмущение от махането на Силвия Великова от БНР. Думите му бяха: "Главанаци, веднага я върнете!". Не знам защо, ми се струва, че в друга държава само заради обръщението трябваше да се прости с властта. Недопустимо е премиер да се обръща по подобен начин към когото и да било. Друг е въпросът, че няма как да не е знаел. В държавата всичко се съгласува с него!

- СЕДЕМ МАГИСТРАЛИ НА СЕДЕМ ПЛАНИНИ В ОСМАТА. Премиерът-Слънце днес заяви, че правим по седем магистрали наведнъж. И икономиката толкова с бесни темпове се развивала, че не можело да наваксаме с инфраструктурата. А ние се чудим защо толкова друга по новите магистрали /Премиерът така нарича пътищата, които в други държави им казват второкласни/. То била фучащата със светлинна скорост икономика!

- 5G МРЕЖАТА - ЗА И ПРОТИВ. В България започва изграждане на 5 Джи мрежа, което може да стане едва след промяна на строителните правила. Безспорно това е огромно техническо постижение. Но защо никой не ни обяснява какви са опасностите. Преди години имаше много възражения срещу предавателите на мобилните оператори, имаше изследвания за вредата от тях и дори в някои общини имаше забрана да са на определено разстояние от детски заведения, училища, болници и т.н. Сега отново се прави една мрежа, за чието отражение върху здравето на хората и на околната среда никой не съобщава нищо. Четейки за изпитанията й в друго държави, имам основателни съмнения, че това допълнително ще замърси околната среда и ще увреди здравето на народа ни. Но за някои най-важното е да печелят!

- ОСВЕЖАВАНЕ НА ТРУПОВЕТЕ. Премиерът-Слънце заяви, че ще "освежава" ГЕРБ, като оттук насетне кметовете им нямало да имат право на повече от три мандата. Ама как ще ги изтрайваме по 12 години?!?! И защо например не приложи това правило и за себе си, и без това ни омръзна вече само него да гледаме. Обяснимо е, че след като те сами си се избират, все някой трябва да сложи граници, но да го прави човекът, който повече от десет години не пуска властта, изглежда като мимикрия на диктатурата. А и да не забравяме, че всяка заповед на Борисов е предпоследна.

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари