Оставиха в ареста мъжа, рязал и заплашвал с убийство партньорката си

1
Димитър Желязков е обвинен за причиняването на лека телесна повреда и за закана с убийство
Димитър Желязков е обвинен за причиняването на лека телесна повреда и за закана с убийство Снимка: "Марица"

Димитър Желязков е обвинен за причиняването на лека телесна повреда и за закана с убийство

Състав на Окръжния съд в Хасково потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража" спрямо жител на Харманли, обвинен за причиняването на лека телесна повреда и за закана с убийство на партньорката си в условията на домашно насилие, съобщиха от Съдебната палата.

45-годипният Димитър Желязков поиска по-лека мярка за процесуална принуда от вече постановената от Районния съд в Харманли на осми август т.г.

Той е привлечен към наказателна отговорност за два случая - на седми май тази година, когато нарязал с нож жената, от която има и дете, по лицето, лявото слепоочие и тилната част на шията. На 22 юни отправил към нея и закана с убийство.

Съдът е счел, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, което се извежда от липсата на трайна уседналост и обвързаност с конкретно населено място, тъй като Желязков продължително време пребивава в друга държава. Магистратите също така са взели под внимание лошите му характеристични данни - същият е бил осъждан за различни престъпления от общ характер.

Определението на Окръжен съдХасково е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари