Осмокласник получи 7 години затвор за убийство на бездомник

1
Тежкото криминално деяние, което потресе Варна, беше извършено на 20 срещу 21 януари 2018 г.
Тежкото криминално деяние, което потресе Варна, беше извършено на 20 срещу 21 януари 2018 г. Снимка: Нова Варна

Варненски осмокласник получи 7 години затвор за убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост на бездомник, извършено в съучастие с непълнолетен и по хулигански подбуди, съобщиха от прокуратурата във Варна.

Непълнолетният Денис Ж., беше осъден от състав на Варненския окръжен съд на 7 години лишаване от свобода при общ затворнически режим. Той ще изтърпява ефективната си присъда, след като беше признат за виновен за убийството на бездомник, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост по хулигански подбуди и в съучастие с наказателно неотговорния заради малолетието си Камен.

Тежкото криминално деяние, което потресе Варна заради жестокостта на двамата извършители – 14-годишния Денис и 13-годишния Камен, беше извършено на 20 срещу 21 януари 2018 г. Жертвата е 53-годишният бивш полицай Красимир К., живял като бездомник на пазарчето в кв. „Владиславово“.

Двете момчета пребили от бой мъжа и се гаврили с него, а дейстивията им били снимани от друго дете. Смъртта според съдебномедицинската експертиза настъпила 7 - 8 часа след побоя, продължил около 45 минути.

Законът предвижда за убийство, извършено от непълнолетни, наказание от 3 до 10 години. Постановената присъда на Варненския окръжен съд за Денис е над средния размер. Тя подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари