Осем деца загинаха при пожар в Турция

0
Деветата жертва е майка на част от децата
Деветата жертва е майка на част от децата Снимка: АА

Деветата жертва е майка на част от децата

Девет души, от които осем деца, загинаха в пожар, избухнал тази нощ в четириетажен жилищен блок в западния турски окръг Бурса, съобщават турските медии.

Загиналите са осем деца и майката на част от децата, съобщи рано днес валията на Бурса Якуп Джанболат, цитиран от ТРТ и БТА.

Той уточни, че загиналите са от сирийски произход. Шест от децата са част от едно семейство, а останалите две са били техни роднини. Те са били на възраст между една и 11 години.

Бащата не е бил в апартамента в момента на избухването на пожара. Той е настанен за лечение, след като бил обгазен при опит да потуши огъня, уточниха турските власти.

Пожарът е избухнал на втория етаж на четириетажната сграда, населена предимно със сирийски бежанци, около полунощ, докато децата и майката се спели, допълва телевизия СиЕнЕн-Тюрк. На място са пристигнали пожарникари, полиция и медицински екипи. Спасено е тричленно семейство от третия етаж.

Предварителното разследване показва, че пожарът е причинен от печка в апартамента, каза Якуп Джанболат, като добави, че се води разследване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари